Is het slecht om op zn reserve te rijden. Veel bij n oude mercedess.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is om problemen vragen,onder in de tank zit de meeste rommel en dat kan op die manier in het brandstofsysteem komen.

Neen, dit kan absoluut géén kwaad omdat een oude mercedes niet is voorzien van een reservetank maar je metertje aangeeft dat je brandstof zich onder een bepaald niveau bevindt. De brandstof wordt van onder uit de tank aangevoerd. Hierbij maakt het niet uit of je tank vol of bijna leeg is. De brandstoffilter vangt eventuele vervuiling op. Kan mij ook geen Mercedes herinneren waarbij je een kraantje moet omzetten. Bij een oude brom- of motorfiets is het een ander verhaal maar daar vraag je niet om.

Dat ligt eraan of het een benzine of diesel is. benzine heeft veel minder vuil dan diesel. Als een dieseltank oud en lang gebruikt is zal een deel van het vuil zich op de bodem bevinden. Nu kan mijn bovenbuurman hier wel beweren hier dat er een filter op zit. maar je zal de eerste niet zijn waar de aanvoerleiding vol gaat zitten met vuil. omdat hij dan in ene dat vuil gaat opslurpen. Een filter zit dan ook gelijk vol. Als je dit vaak doet kan je overwegen je tank eens te reinigen. Of eerder tanken. Overigens als je dan stil valt met vuil in je leidingen ben je niet zo maar even weer weg. Ja zal die leidingen dan ook nog allemaal moeten reinigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100