is het een goeie keus om een 3deurs auto te kopen met een baby??

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er verder niemand mee rijdt is dat geen probleem. Dan kun je de baby is de passagiersstoel zetten. Als je nog een persoon meeneemt is het lastiger, omdat die persoon dan de stoel op moet klappen om achterin te gaan zitten of de baby moet eerst achterin, wat minder makkelijk is.

Hallo Justme82 Ik zou het je niet aanbevelen, een 5 deurs is veel makkelijker. Met een 3 deurs moet je altijd je stoel klappen en dan je kind in de maxi-cosi / kinderstoel zetten. Dit gaat bij een 5 deurs gewoon véél makkelijker Groeten Leonard

Bronnen:
Eigen ervaring

Een vierdeurs auto is makkelijker omdat je dan beter de achterbank kunt bereiken. Bij een driedeurs auto moet je meer manoeuvreren om iets of iemand op de achterbank te instaleren zoals b.v. iemand in een kinderstoeltje zetten of een wiegje te plaatsen. Toegevoegd na 47 seconden: ik bedoelde natuurlijk 5 deurs

Als je de keus hebt zou ik kiezen voor een 4 deurs. Als de baby nog klein is mag hij met een stoeltje op de voorstoel, maar als hij ouder wordt moet hij achter in in een stoeltje. Uit ervaring weet ik dat het soms lastig is om je kind daar in te tillen en dan in de riempjes vast te maken.

Persoonlijk vind ik een 3-deurs auto onhandig als je gezin uit meer dan 2 personen bestaat. Zeker met een klein kindje. Het is een gehannes om hem via het voorportier in zijn zitje op de achterbank te krijgen en de gordel vast te maken. Zelf heb ik altijd 5-deurs modellen gehad, de grote kofferbak die je dan hebt is ook handig voor het meenemen van een buggy of anderssoortig wandelwagentje.

Als je toch een auto gaat kopen dan adviseer ik een 5-deurs. Je kan dan makkelijker de kinderstoel erin zetten en de gordels aan doen bij je kind. Ook kan je makkelijker een doos met boodschappen erin doen als de kofferbak vol is. In een 3-deurs auto voel je je op je gemak omdat jouw kind de autodeur tijdens het rijden niet kan open maken omdat er geen deur is. Ook al was er een deur dan nog hoef je voorlopig geen zorgen te maken omdat de baby nog te klein is om een deur open te maken. Een 5-deurs auto heeft als het goed is een kinderslot en dus hoef je in een 5-deurs je daar ook geen zorgen over te maken.

Kort en krachtig, néé het is géén goede keus.

Ha, die Justme82; Natuurlijk is een vier- of vijfdeurs auto dan makkelijker, maar ik zou ook goed naar de andere eigenschappen van een auto kijken dan alleen de toegankelijkheid van de achterbank. Liever een driedeurs die je leuk/mooi/goed vindt dan een vijfdeurs waar je nix aan vindt.

Het heeft voor en nadelen en ligt ook wel aan welke auto. Meestal heb je met een 3 deurs auto veel meer ruimte als je de voorstoel naar voren klapt om je baby in het stoeltje te zetten dan bij een 4 of 5 deurs. Wordt je kindje wat groter en zwaarder is het even wat lastiger omdat je een beetje buiten je macht moet tillen. Zijn ze wat groter kunnen ze er zelf in kruipen en wordt dat weer makkelijker. Bijkomend voordeel is dat als ze wat groter zijn de deuren niet kunnen openen (ja kindersloten weet ik maar die zijn er ook wel eens opeens af omdat er een volwassene met zijn vingers aanzit, ik ben dus een keer bijna een kind verloren omdat ik mijn auto een dagje had uitgeleend en diegene had de kindersloten eraf gehaald) Ander nadeel van een 3 deurs is dat je meer ruimte naast je auto nodig hebt om de deur te openen (langere deur)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100