vraagje over 45 km autootje

Hoi, mijn moeder is op vakantie en zij wilt dat ik 1 x per dag een rondje met haar 45km auto rij zodat de accu niet leeg gaat. Nu vind ik dat ding doodeng :) en ik vroeg me af of jullie weten of ik hem ook gewoon zou kunnen laten draaien zonder te rijden? Blijft de accu het dan ook doen? Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hij laadt alleen op als je rijdt.

je hoeft er niet perse mee te rijden. de auto laad op wanneer je de motor laat draaien!! er onstaat onder je motorkap een roterende beweging hieraan bevestigt is een band welke mee draait en daaruit energie opwekt waardoor je accu oplaat. ben helaas geen auto technicus dus geen de benamingen voor deze onderdelen niet maar weet wel dat het zo werkt. wanneer je gas geeft zal het auto onderdeel sneller roteren waardoor er dus meer energie opgewekt word en je dus sneller oplaat. Succes

ik neem aan dat je een AM rijbewijs hebt. Zo niet dan mag je er niet mee rijden. Tevens: Een accu lader (druppel lader liefst) houdt de accu ook op peil. Een accu is overigens niet leeg in een weekje stilstaan, dat duurt echt veel langer. Ook als ik drie weken niet gereden heb wegens vakantie start mijn wagen probleemloos.

Het is helemaal niet nodig om er dagelijks mee te rijden. Als een auto 3 weken stilstaat is de accu nog gewoon vol (als hij goed is tenminste). Ik weet niet hoe lang je moeder met vakantie is, maar voor alle zekerheid kun je één keer per week even de motor starten en die dan een kwartiertje stationair laten lopen.

Ik weet niet hoe groot het rondje is wat je moet rijden, het is in ieder geval een nutteloze bezigheid. !. Telkens als je de motor start gebruik je een forse hoeveelheid energie waarvoor je al gauw een kwartiertje moet rijden om de accu weer op hetzelfde peil te krijgen. 2. Als je veel korte stukjes rijdt is de motor nog niet op temperatuur en zal dus extra slijten. 3. Als jij erg onzeker bent over jouw rijkunst dan is de kans op een ongelukje niet te verwaarlozen. Kortom: 3 argumenten om het juist niet te doen! De accu zal, als tenminste het contact uit staat, gewoon de hele vakantie vol genoeg blijven om na de vakantie te kunnen starten. Toegevoegd na 6 uur: ...en nog een 4e (en 5e) nadeel: je belast het milieu en het kost overbodige brandstof

Als er totaal niet mee wordt gereden zou ik de accu er uit halen, kan de auto ook niet gestolen worden ;)

Als jou moeder langer dan 2 weken wegblijft dan is het beter voorde auto om even mee te rijden . Niet zozeer voor de accu maar voor de auto zelf . En dan nog alleen met vochtig weer omdat de kans groot is dat je roestvorming op de remmen krijgt .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100