Kheb een suzuki swift automaat 2011. Mn vraag: er zit een overdrive knopje op de pook waar dient dit voor...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een overdrive schakel je in als je op een snelweg of autoweg een constante snelheid kunt rijden! Het dient ervoor om het brandstofverbruik iets terug te brengen.

de overdrive brengt het toerental van de motor omlaag. Als je de gewenste snelheid hebt bereikt terwijl de motor nog relatief veel toeren draait, kan je de overdrive gebruiken dit toerental omlaag te brengen. Rustiger rijden is het resultaat. Let wel, de 'trekkracht' van de motor in de overdrive-stand is beduidend lager....

Vroeger had je op auto's ook een overdrive. dit was een soort van 5e versnelling. dit was een hele andere vertanding, en zorgde (zoals boven ook al is gezegd) ervoor dat de motor minder toeren ging maken. dit is oke voor lange afstanden, en kan behoorlijke brandstof besparing geven als je het goed gebruikt... een overdrive is geen echte versnelling, hiermee bedoel ik dat die er niet opzit om in door te schakelen als je hem niet nodig hebt. In de overdrive heb je genoeg om de auto op snelheid te houden, en misschien ook om langzaam te versnellen. maar om in te halen, of om snel snelheid te maken zou ik hem niet gebruiken, dan gaat je brandstof gebruik juist erg van omhoog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100