Mag een bedrijf een auto keuring weigeren omdat ik zelf de mankementen zelf heb verholpen?

Mijn auto moest voor de jaarlijkse keuring.
Netjes een afspraak gemaakt bij een bedrijf...heeft de monteur eerst een zogenoemde voorkeuring gedaan.
Daar heeft hij bekeken of de auto wel of niet door de keuring zou komen.
Er waren een aantal dingen die niet helemaal in orde waren en die moesten vervangen worden zodat de auto wel door de keuring zou komen.
Bedrag omstreeks de 350 euro inclusief werk uren.
Nu heb ik een goede vriend die zelf erg handig is met auto's en die heeft deze ''mankementen'' voor mij verholpen met onderdelen van de sloop en nieuw gekochte onderdelen.
Kosten nog geen 100 euro!!
Nu kom ik bij de garage weer die die voorkeuring heeft gedaan,vind hij wéér iets waar de auto op afgekeurd zou worden,ik dat binnen een halve dag verhelpen...
Kom ik terug wil hij hem niet meer keuren omdat ik de ''reparaties'' zelf had gedaan en niet bij hem!

Dit bedrijf is RWD erkend,maar ik vind de manier waarop ik ''geholpen'' ben niet correct en uiterst onbeschoft.

Ik ben weg gegaan,bij zo'n bedrijf wil ik mijn auto geen seconde langer hebben staan,en heb inmiddels al bij een ander bedrijf een afspraak gemaakt voor de keuring (en dit verhaal erbij verteld)

Wat kan ik hier verder aan doen?
Ik heb een beetje het gevoel gekregen dat deze man mijn zuur verdiende geld wil aftroggelen.
Ik bedoel ik ben toch vrij in waar en hoe ik de auto ga klaarmaken??
Ik kom er enkel en alleen voor de keuring en niets anders.

Kan ik mijn onvrede ergens melden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij mag je weigeren als klant zijnde maar netjes is het zeker niet. Nergens in de wet staat dat je iemand als klant moet aannemen. Het enige wat je kan doen is dit soort malafide praktijken melden bij de RDW. gegarandeerd dat de RDW bij hun meer steekproeven gaat houden en dat ze een keer tegen de lamp zullen aanlopen. Er is maar één mogelijkheid om dit soort malafide types te ontlopen. Ik ben sinds twee jaar een trouwe klant bij een APK station die alleen APK's uitvoert en absoluut geen reparaties. Ook al word je afgekeurd hij verhelpt de mankementen niet. (tenzij het een lampje is o.i.d en dat gebeurt dan ook gratis) Je wordt er keurig behandeld, kan zonder afspraak terecht, krijgt een lekker bakje koffie loopt met de keurmeester en je wordt echt niet belazerd. Hij schiet er echt niets mee op om je te belazeren, aangezien hij géén reparaties uitvoert. Als je auto afgekeurd wordt krijg je netjes te horen wat het is, hij laat het je ook zien dus dan weet je precies wat je er aan moet doen. Als je zelf niemand hebt om reparaties uit te voeren dan krijg je van hem een A4-tje mee met eventuele garages in de buurt die je kunnen helpen. Ik rijd voor mijn beide auto's jaarlijks 60 km heen en 60km terug naar Zegveld waar het APK station is, dus 240 km maar dat is het me waard om dit soort praktijken te ontwijken. Toegevoegd na 8 minuten: let wel op: kijk heel goed of ze echt alleen keuringen doen. Heel vaak zie je staan APK station maar ze voeren daarnaast ook reparaties uit.

Sommige garages geven een goedkope keuring als de auto bij hun in onderhoud is. Als dit niet het geval is, ben jij vrij om de auto te laten maken door wie jij wilt. Je hebt gewoon een keuring gehad en hij had nu een herkeuring nodig. Ik zou ook naar een andere garage zijn gegaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100