Als 2 auto's tegelijk van rijbaan wisslen en botsen wie is er dan fout?

Vandaag deze situatie meegemaakt, gelukkig ging het net goed maar ik vraag me nu af wie er fout zou zijn.
Ik rij op de snelweg met 3 rijstroken. Ik rij op de linkse baan, helemaal rechts rijd een rij auto's. De middelste baan is leeg. Op hetzelfde moment dat ik 1 baan naar rechts wil gaat een auto van de rechtse baan 1 baan naar links om in te halen. We komen dus beide gelijk op de middelste baan naast elkaar. Wie zou er dan fout zijn?

Toegevoegd na 26 seconden:
Ik hoop dat de uitleg duidelijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

beide je moet uitkijken voordat je een zijdelingse verplaatsing uitvoerten in de juiste volgorde binnenspiegel,buitenspiegel over de schouder en natuurlijk op tijd kenbaar maken wat je gaat doen.

Als ik een smiechterige verzekeraar was geweest, zou ik me afvragen hoe lang de middelste baan al vrij was, en of je dus niet onnodig links aan het aanhouden was, en dus al de fout in was gegaan hierdoor. Als je al in de middelste baan had gezeten waar je op dat moment schijnbaar thuishoorde, was de aanrijding niet gebeurd. Maar goed, ik weet niet in hoeverre dit juridisch in orde is.

de meest linkse auto is fout. dit omdat jij je handeling hadf moeten afmaken en al lang terug had moeten zijn op de middelste baan zodra deze vrij is. de auto meest rechts start net een handeling en als hij deze begonnen is moet je wacvhten. besluit jij pas op dat moment (te laat) je handeling afte maken en je botst is het de schuld van de auto op de meest linkse baan.

De auto uit de rechterrijstrook komt van rechts, dus die heeft voorrang. De linkerrijstrook is mijn inziens dan ook fout.

Ieder eigen schade betalen.Ook bij invoegen werkt dat zo (zelf meegemaakt) ik moest ruimte laten voor invoeger en invoeger mag niet zich er tussen drukken. Toegevoegd na 2 minuten: Ik bedoel dan waar het van twee naar 1 rijstrook gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100