Waarom hebben niet alle auto's een automatische versnellingsbak?

In de vs is het gebruikelijker dat een auto automatisch geschakeld wordt ipv manueel, waarom hier niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is duurder en de auto wordt zwaarder en dus duurder en mogelijk rijdt hij dan minder zuinig.

In de VS was dat vroeger allemaal zo maar nu ook veel handbakken bijv dodge ram Van had je in 1973 ook al handgeschakeld

Automaten zijn allang niet meer benzine slurpers. Ik rijd al 1,5 jaar een automaat. Eerst een 2.5 v6 Vectra en nu een 2.5 Subaru Legacy. Het is veel relaxder rijden. En omdat juist altijd de juiste versnelling wordt gekozen op juiste toerental kan ie zomaar zuiniger rijden vooral in de stad. Eigenlijk zou elke auto een automaat moeten zijn. Automaten werken wel beter en soepeler bij grote motoren, wellicht dat dat de reden is dat ze in de US meer automaten hebben.

In het algemeen zijn hier mensen die van mening zijn dat je bij autorijden met de hand moet schakelen. Dit zou sportiever zijn. Vaak heb ik het argument gehoord: "Dan is t net of je in een botsauto zit". Zelf ben ik van mening dat het overbodig en dom is, om bewust te kiezen voor schakelen! Vooral met al die opstoppingen/ file's die we hier kennen en de overvloed aan STOPlichten!

Dat gaat langzaam wel veranderen, alle hybrides en electrische auto's zijn ook voorzien van automaten. Ik vrees dat het schakelen wel zijn langste tijd gehad heeft. Hier in Amsterdam zijn er steeds meer rijscholen die alleen nog maar automaatles geven. Steeds meer eenmanszaken gaan ook over op de automaat. En het verbruik is tegenwoordig echt lager dan schakelen, vooral met de 'eco-modus' in de meeste auto's.

Bronnen:
http://www.rijschooldenk.nl/rijles_methode...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100