Wat is dit voor jankend geluid bij de auto?

ik heb een vraag wat kan het zijn als ik boven de 50 km/h rijd en er onstaat een jankend geluid voor bij de auto weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden. Het kan een wiellager zijn of een remklauw die blijft hangen. Blijft het geluid,wordt het erger naar gelang je sneller gaat of verdwijnt het weer, is het erger in een bocht naar links of rechts, verdwijnt het als je remt ?

Ik zou als eerste kijken of er genoeg olie in het cardan zit. Geen of te weinig olie geeft een hoge toon.

V- snaar denk

Ik denk dat je v snaar op is

Het is een wiellager . Maar weet je het zeker dat het voor is ? Bij een auto is het zo . schijn bedriegt . Laat iemand anders in de auto rijden en ga zelf achterin zitten en dan links en rechts . Zo kun je er ongeveer achterkomen waar het geluid vandaankomt .

Heb je een turbo? Een lage-toerental turbo kan ook een jankend/fluitend geluid maken.

Een jankend geluid wordt doorgaans veroorzaakt door de transmissie t.w. je versnellingsbak of differentieel (cardan) Door slijtage van de tandwielen danwel onvoldoende smering kan dit een jankend geluid veroorzaken. Mijn advies zou dan ook zijn om te controleren of het olieniveau correct is. Om meer zekerheid te krijgen of er sprake is van slijtage kun je de transmissieolie 'laten' aftappen en controleren op slijtagestof. De aftapplug van sommige auto's is magnetisch waarop zich de de slijgegestof hecht hetgeen je een indicatie kan geven.

Dan denk ik dat het differentieel onder in de versnellingsbak een defect vertoond . Dit kan defect zijn geraakt doordat er bij voorwielaandrijving met 2 verschillende wiel diameters gereden is .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100