Hoe kan ik met de auto gratis iemand ophalen van Schiphol?

Is er net zo als bij departures een tijdelijke laad en los plaats bij arrivals? Welke borden moet ik volgen op Schiphol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt simpelweg de borden 'Aankomsthal' volgen. Je kunt er vlak voor de deur legaal even stilstaan om bagage in de auto te laden en passagiers in te laten stappen.

Bovenstaande antwoord is correct. Let er wel op dat je bij de auto blijft! Ga je naar binnen dan heb je binnen de kortste keren een boete of slepen ze je auto weg. Ze zijn heel streng op Schiphol.

En wat ook goed werkt is afspreken bij Lang Parkeren. Vanaf Schiphol gaan gemiddeld iedere 5 minuten gratis bussen naar de Lang Parkeerplaats van Schiphol. Deze bussen zijn speciaal ingericht voor het vervoer van mensen met hun bagage en rijden van 'deur tot deur'.

Ha, die Gekkogekko; Ik haal geregeld mensen zakelijk op van Schiphol: bij de aankomsthal (onder dat grote Panasonicscherm) kun je vaak wel enkele minuten (maximaal een kwartier, meen ik) wachten. Het beste wat je kunt doen is telefonisch contact houden met je passagiers en een duidelijk ontmoetingspunt afspreken. Dan kun je gewoon even stoppen, inladen, instappen en wegwezen. Dat lukt bij de vertrekhal (bovengalerij) lukt dat vaak nog sneller dan beneden bij aankomst. Je auto onbeheerd achterlaten en zelf de aankomsthal ingaan is af te raden; dan is betaald parkeren al snel goedkoper.

Gebruik App van Schiphol om de aankomsttijd te controleren. Maak afspraak dat zodra de koffers van de band zijn gehaald jij naar stopplaats to uitgang, bij beeldscherm hen oppikt. Auto bij Schiphol verlaten = wegslepen. Ben je te vroeg? Parkeer bij McDonalds langs Buitenveldertbaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100