Heeft een accu voor de auto nog onderhoud nodig als hij volledig ontladen is geweest?

Er zitten geen vuldopjes op om de accu weer te vullen met vloeistof.

Nadat hij helemaal is leeggeweest heb ik wel 3x weer een redelijke lange rit gemaakt. Maar toch merk ik dat die accu niet helemaal vol is.
Ik rij normaal vrij kleine stukjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Gdanonym; Om een echt ontladen accu weer op volle capaciteit te krijgen moet je tenminste wel drie kwartier tot een uur rijden. En dan niet start/stopverkeer, maar gewoon lekker doorrijden op buitenwegen, zonder grote stroomverbruikers als airco, verlichting, achterruitverwarming en dergelijke te gebruiken. Rij eens na zo'n rit bij een bandenboer langs om je accu door te laten meten en je weet waar je aan toe bent.

Als een accu te lang volledig is ontladen, kan er schade ontstaan. het is zgn onderhoudsvrije accu, dus kan je er niets aan doen. Mocht de capaciteit niet weer toenemen dan is de groot dat deze slechter wordt en vervangen moet worden

Als een accu volledig ontladen is, is de kans groot dat de accu daarna stuk is. Er van uit gaande dat de accu langzaam ontladen is zal de accu ook weer langzaam opgeladen moeten worden alvorens deze te testen.

De accu heb ik vaak leeggehad in het verleden, door de lampen te laten branden. nadat de auto was herstart moest ik van de anwb dan een kwartier gaan rijden. Maar das niet meer op twee handen te tellen, Ik heb echter in al die jaren maar een keer door zo'n akkefietje de accu hoeven te vervangen, dus over het algemeen komt die accu er wel door, is mijn persoonlijke ervaring. Ik ben natuurlijk geen vakman... Wel een ervaringsdeskundige in het laten leeglopen van accu's hahah

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100