Een bedrijfs(bestel)auto die tevens een auto is om op reis te kunnen gaan. Wat adviseren jullie en wat zijn jullie ervaringen. Wat is het goedkoopste?

Wat heb ik: Een klein bedrijfje, ZZP'er.

Wat wil ik: Een bestelbus van 5 tot 10 jaar oud die ook geschikt is om mee op vakantie te gaan. Zo min mogelijk administratieve rompslomp. Weinig wegenbelasting. Goedkoop qua ge-/verbruik.

Wat adviseren jullie en wat weten jullie over: Camper als bedrijfswagen? Bestelbus met dubbele cabine? gewone bestelbus ombouwen tot camper? Zelf vind ik campers niet mooi, maar het gaat er even om wat de mogelijkheden zijn die voor de belastingdienst acceptabel zijn. Wat zijn jullie ervaringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou een gewone grote bus (brandstof afhankelijk van je kilometers) een camper bouwen. Een camper bouwen van een bus is best te doen. Je betaalt het speciale campertarief aan de wegenbelasting en je hebt de gemakken van een grote bus. Ik heb het zelf ook eens gedaan. Je moet wel goed aan de richtlijnen van het RDW voldoen, want ze zijn niet gemakkelijk bij de omkeuring. Je moet voldoen aan o.a. de sta-hoogte, bed en een keukenblok, maar als je dit minimaal maakt, of wegklapbaar, dan kan je nog het meeste gebruik maken van de ruimte als je de auto voor je werk gaat gebruiken. Voor veel tips kan je jezelf inlezen op het camperforum, www.camperforum.nl onder de groep 'zelfbouw'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100