"geen wegenbelasting of slechts 14 procent bijtelling." wat betekent dat?

dat zinnetje duid op de zuinige auto's van fiat in de reclame op tv.

bijtelling is alleen voor een werk auto wat ik van andere vragen hier begreep.

maar waarom "of"? moet je als je de auto gebruikt voor de zaak wel wegenbelasting betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou eigenlijk géén wegenbelasting en -indien van toepassing- slechts 14% bijtelling moeten zijn. Géén wegenbelasting / motorrijtuigenbelasting (BPM) geldt voor iedereen, zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Daarnaast kunnen alleen 'zakelijke rijders' gebruik maken van de lagere bijtellingsregeling. Het lijkt dus mooier dan het is, want van de verminderde bijtelling kunnen slechts een deel van de kopers gebruik maken. Maar....het klinkt natuurlijk wel goed en 'groen' zo'n advertentiekop. Overigens maken andere merken dan Fiat hier in hun advertentiecampagne ook gebruik van. Fiat claimed geloof ik vijf modellen, wat er in feite maar drie zijn. (500, Panda en Grande Punto). Door de 500 cabrio en de Punto Evo toe te voegen lijkt het nog stoerder en kunnen ze adverteren met vijf modellen.

omdat de auto een zeer laag co2 uitstoot heeft, en erg zuinig is en dus bijdraagt aan het milieu, krijg je als soort "beloning"dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. De bijtelling geld idd alleen als je hem voor de zaak wilt gebruiken, en dit is normaal 25%. Door bovenstaande rede is dit nu maar 14% Het is dus een zuinige en goedkope auto

Rij je een auto van de zaak, dan is de 14% bijtelling van belang. Maar in de leaseprijs is tevens de wegenbelasting begrepen, dus dat is voor een leaserijder niet interessant (behalve dan ook nog een iets lagere leaseprijs) Voor een priverijder is 'geen wegenbelasting' van belang, maar weer niet het bijtellingspercentage. Vandaar de term 'of'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100