Kan je aan een auto zien of hij benzine of diesel tankt?

Ergens aan de binnenkant of aan de vorm van het 'tankgat'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal zit er een sticker aan de brandstofklep. Ook in je kentekenpapieren staat de brandstof benzine of diesel. Dit zijn de simpelste manieren om het te weten op vragen na aan de eigenaar. Doe je het verkeerd dan kost dat inderdaad veel tijd en geld.

Dat hoor je wel ALS ie rijdt.

Het tankgat van de meeste benzine-auto's is kleiner dan bij dieselauto's. Daarmee wordt voorkomen dat je een diesel "tankpistool" in een benzine-auto kunt steken. Toegevoegd na 4 minuten: Andersom lukt natuurlijk wel: bezine in een dieselauto.

Aan de binnenkant van het tankklepje en ook op de kentekenpapieren

Nee, dat kan je in feite nergens aan zien. Maar soms plaatsen fabrikanten een sticker. Je hoort het wel gelijk, na de start!

Omdat een benzinemotor het moet hebben van zijn hogere toeren t.o.v. diesel begint het rode gedeelte op de toerenteller bij een benzineauto later t.o.v. een diesel. Een diesel moet het hebben van zijn lagere toeren. Daarom slaat een diesel minder snel af dan een benzinemotor. Rijscholen rijden vaker diesel mede door het feit dat dieselmotoren minder snel afslaan. Dit dus door de sterkte in de lage toeren. Verder kan je het nog controleren in de contactstand. Daar moet een voorgloeisymbool staan. Lijkt op een gloeidraad van een gloeilamp. Diesels hebben namelijk geen bougies die met een vonk het brandstofmengsel laten ontsteken. Diesel ontbrand vanzelf door de hoge druk in de cilinderkamer. Echter, de eerste slag moet geholpen worden. Dan wordt het brandstofmengsel van de dieselmotor ontstoken door het voorgloeiapparaat. Vergelijk het maar met de sigarettenaansteker in de auto. Als de eerste slag is gemaakt, ontstaat de tweede door zelfontbranding zoals hiervoor beschreven.

Combinatie van een waarschuwingssticker en de grootte van het gat. Desalnietemein worden er toch fouten meegemaakt als je net even staat te slapen net als ik een aantal jaren geleden. Gewonde benzine in een dieseltank gaat wel maar andersom door de grootte van de vulopening niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100