Hoe houdt ik de kat van de auto?

Ik heb een nieuwe auto, en de kat gaat steeds op de motorkap liggen in de zon. Dat veroorzaakt lelijke krassen en zand op de auto.

Hoe houdt ik hem daarvan af? Peper en citroengeur interesseert hem niks en gaat er gewoon bovenop liggen en overhoop schieten vind ik voor nu een te zware optie.

Heeft iemand anders nog ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind het altijd een leuk gezicht: een kat lekker languit op de motorkap of het dak van een (mijn) auto. Lekker in de zon. Maar ja, als daardoor de lak beschadigd is dat niet fijn. Je zou een plantenspuit klaar kunnen zetten en deze kunnen gebruiken, elke keer als de kat op de auto ligt. Na een aantal natte ervaringen zal hij het mogelijk niet meer doen.

Meer de fiets pakken. Als je veel rijdt wordt de motorkap warm en dat vindt jou kat prettig. Als fietsen geen optie is dan zou je je auto een straat verder kunnen zetten. Dan gaat de kat bij de buren op de motorkap liggen. :p

plantenspuit of tuinslang. water vinden ze meestal niks. Maar katten zijn eigenwijs, en wie zou er niet lekker op een warme moterkap in de zon willen liggen. Volgende optie is een oud laken over de moterkap, maar dat maakt t waarschijnlijk nog aanlokkelijker

Maak van uw buitenkat een binnenkat. Waar doet uw kat overigens de grote/kleine boodschap?

Bij de dierentuin een schep tijger/leeuwenstront halen! Parfumeer de motorkap van jouw auto daarmee die dan stinkt als de hel, maar van de katten ben je af.....

Parkeer je auto andersom of op een andere plek, zodat hij niet lekker warm in het zonnetje kan liggen. Dan gaat hij een andere auto uitzoeken voor zijn vakantie gevoel :-)

Een doek over je auto doen als ie geparkeerd staat. Dan kan de kat er wel op klimmen, maar is de lak veilig (hoewel ik me afvraag wat voor lak je hebt als een kat er krassen in maakt).

Hier zijn ook twee katten die bij voorkeur op de motorkap van een auto liggen. Als ze op de ene auto liggen en de volgende word geparkeerd schuiven ze op want ze liggen het liefst op een auto die nog een warme motor heeft. Voor zover ik weet doe je daar helemaal niets aan. In de weer gaan met de plantenspuit levert in de praktijk maar weinig op. Een doek over de auto kan in ieder geval voorkomen dat ze vuil verspreiden. Overigens betwijfel ik dat de lak erdoor beschadigd. De 2 auto's die hier voor de deur staan hebben geen enkel krasje of wat dan ook op de motorkap, wel zitten ze constant onder de kattenpootjes.

Een plantenspuit lijkt een handige oplossing maar is het niet,al aan gedacht wat de kat doet zodra hij natgespoten word ? Hij schrikt,zet zn nagels uit en zet af op de motorkap waardoor je zeker krassen zult krijgen...niet doen dus ;-) Een autodoek is idd een optie maar kan me voorstellen dat je dat ook beu word op een gegeven moment...ik weet dat veel katten een hekel hebben aan koffiedroes,misschien kun je dat eens op je motorkap leggen op een plastic zakje als ondergrondje,anders is meteen je auto vies ;-) Succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100