Wat betekent rijklaar maken?

Wat doet een garage precies als ze het hebben over het rijklaar maken van een nieuwe auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zorgen ze dat alle papieren in orde zijn er olie en benzine inzit en alles gecontroleerd. Zodat je zo weg kunt rijden.

Hierin zitten de kosten voor het kenteken op naam zetten, de auto transport van de fabriek naar de dealer en een z.g. nulbeurt, hierbij worden alle vloeistoffen gecontroleerd, gekeken of alles vastzit en de bandenspanning gecontroleerd.

rijklaar maken komt uit de motor industrie. motoren worden altijd in kratten afgeleverd (als ze nieuw zijn). ze moeten dan uitgepakt worden, bepaalde onderdelen (stuur, spiegels, koffers etc) moeten dan worden gemonteerd. ook moet er natuurlijk olie in, benzine etc. ... dat heet rijklaar maken. als het gaat om tweedehands voertuigen, dan is rijklaar maken bonus voor de zaak. want behalve een beetje poetsen en wat benzine er in doen, doen ze niet veel! het voertuig staat immers op kenteken. en dat hoeft geen honderden euro's te kosten! let wel, als ze een afleverbeurt geven dan is dat een ander verhaal, al vind ik dat iets wat te koop staat gewoon in goede staat moet zijn zonder dat je daar extra voor betaalt!

Extra geld van je plukken: banden oppompen olie, koelvloeistof ruitensproeier bijvullen kenteken overschrijven en als je geluk hebt volle benzine tank

Ik koop altij d gebruikte auto's . Maar heb 1 keer 'n nieuwe gekocht omdat die nog niet gebruikt aangeboden werd . Ik heb tegen de dealer gezegd : ik betaal geen rijklaar kosten , ik neem hem ZO mee , en anders gaat het feest niet door . Dat hadden ze nog nooit meegemaakt . Ik heb zelf meer dan 20 jaar 'n autobedrijf gehad . Ik heb de auto gekregen zonder die poespas kosten .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100