Is 1 op de 14 veel voor een Opel tigra 1.4 16v?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het model auto ken ik helemaal niet, maar als dat bezine is, is het best wel heel erg veel ja. Veel moderne auto's zitten meer in de buurt van de 1 op 20 en ruim daarboven.

Hangt van je rijstijl af natuurlijk. Voor stadse ritjes vind ik dit normaal, voor veel 80 km wegen een beetje veel, maar niet extreem.

Ik vindt dat het meevalt . Als je ziet wat je ervoor terugkrijgt aan snelheid en aan trekkracht . Dan is 1 op 14 vrij redelijk . Ik had een kadett ik reed normaal en die reed ook 1 op 14 .

Nee dat is normaal. Een 16-klepper is nou eenmaal iets minder zuinig dan een normale 1.4 motor, maar je krijgt er ook wel veel meer kracht voor terug! Maak eens een boekje en schrijf daarin de kilometers en de getankte liters en leg deze in je auto. Vergelijk dit eens met het verbruik van ander Tigra rijders (even googelen op een forum, er zijn er genoeg).

Ik vind het toch wel wat aan de ruime kant, want met mijn Xantia 1.8 16 v. haal ik dat verbruik ook. Natuurlijk niet als ik lekker ga planken, maar wel met een rustige rijstijl. Toegevoegd na 2 minuten: En dat is nog een zware bak ook, met ruim 1200 kg.

Dat is precies wat ik ook haalde toen ik een 1.4 tigra 16v had... Het is niet super zuinig, maar je hebt best pit met dat autotje...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100