Wat is een veilige kleine auto?

Vanwege verandert werk gaan we onze "grote" auto verkopen en willen we 2 kleinere kopen. We willen echter niet inleveren op veiligheid. Het valt ons op dat grotere auto's vaak minder schade hebben en kleine soms volledig in elkaar zitten bij een ongeval. Wat is nu een veilige kleine gezinsauto, of waar zouden we dat kunnen vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn mening is dat dat een contradictie internimo is. Je wilt een kleine auto die toch veilig is. Met drie kleine auto's ben ik wel eens van de weg afgedrukt, terwijl ik daar al reed en er een rijbaan aan toegevoegd werd. Of grofweg afgesneden. Nu rijd ik een grote sedan en nooit last van imponerende medeweggebruikers, behalve soms klevers. Zelf probeer ik netjes te rijden en ruimte te geven indien nodig of mogelijk. Toegevoegd na 3 minuten: Antwoord is dus dat die niet bestaan.

Dat is heel erg afhankelijk van je smaak. Daarnaast heb je bij een auto met een 10 cm langere neus ook 10 cm meer kreukelzone en dus bescherming. Maar kleine auto's zijn tegenwoordig steeds beter. Ik zou eerst een reeks auto's opzoeken die je wel wat lijken en dan bijvoorbeeld http://www.autoweek.nl/crashtests hier kijken hoe deze door de crashtest komt. Op deze site kun je ook goede informatie vinden. http://www.safercar.gov Een auto is natuurlijk zo veilig als zijn bestuurder. Dat staat voorop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100