Wat is qua prestatie en onderhoud beter, Kia Pro Cee'd of Opel Astra GTC?

Al weken ben ik heilig overtuigd dat mijn toekomstige vriend.. eh auto, een opel GTC wordt.
Máár nu kwam een kennis van mij aanzetten met de Kia Pro Cee'd.
Op zich strak model, leuke(r) interieur.

Máár ook duurder omdat hij nog nieuwer is.
----

De vraag: welke kan ik qua onderhoud en prestatie en financiele toestanden, beter kiezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi hoi, daar ben ik weer haha De Kia pro Cee'd is een mooie auto, en lijkt enigszins op de GTC. Van de Kia heb ik een rij-impressie gevonden :http://www.autowereld.com/rijimpressies/detail.asp?artikel=5639 Qua onderhoud zou ik toch voor de Opel gaan (onderdelen zijn véél goedkoper),en de opel onderdelen zijn altijd op voorraad, terwijl sommige Kia onderdelen uit Korea moeten komen en dit is duur, en kan lang duren ! Wat betreft de prestaties heeft de astra 12 PK meer! En wat betreft de financiele toestanden ... je kan beter een opel inruilen dan een Kia ( ik heb niks tegen Kia, maar het komt niet echt van de grond) Mijn oordeel is dus de GTC , hij is op al jou vragen beter, en hij is veel waardevaster ! Groetjes Leonard

Je moet die auto kiezen die het beste bij je portemonnee past. En daar kan ik geen keus in maken.dat moet je zelf doen.

De beste auto's komen nog steeds uit Duitsland, hoogste restwaarde, en meest duurzaam. Ik zou dus in dit geval voor de Opel gaan! (dat dat nog eens uit mijn mond zou durven komen, als fanatiek anti opelist)

Ik zou kiezen voor de opel. De kia is een nieuw model en weet niet of daar kinderziektes in zitten zodat deze regelmatig terug moet naar de dealer.

De Opel Astra! Niet voor niets staat Kia voor Killed in action

Kia nemen, dat merk geeft als enige 7 jaar garantie op alle modellen. Dat doet Opel niet na. Dus geen overwachte reparaties, maar alleen vervanging van slijtende onderdelen als banden etc. De afschrijving zal op de Kia wel iets hoger zijn, maar maakt dat met de lagere kosten goed. Het interieur ziet er prima uit en ook de looks zijn prima. Dat de auto nieuwer is, maakt hem nog niet duurder. Dat geldt hooguit voor tweedehands modellen. De prestaties liggen voor zowel de Opel als de Kia ver boven de illegale (Nederlandse) grens. Maak in beide auto's eens een proefrit, wellicht dat dat de doorslag geeft. Lees ook eens de testen op www.autoweek.nl. Daar zie je de plus en minpunten van beide auto's en zie je waar je op moet letten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100