Vloeistof uit uitlaat. Wat is dat?

Ik zie wel eens auto's die meestal in een bocht vloeistof uit de uitlaat verliezen. Wat is dit en hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is water. Dat komt vrij bij de verbranding van benzine en je ziet het alleen maar als de automotor en dus ook het uitlaatsysteem nog niet op temperatuur zijn. Als motor en uitlaat voldoende heet zijn stopt het druppelen uit de uitlaat, want dan verdampt het water meteen en komt als waterdamp vrij. Dat het water meestal in eenbocht eruit komt, komt omdat het er dan "uitgezwierd" wordt.

dat is water. bij de verbranding van koolwaterstoffen zoals benzine komt co2 en water vrij. dat is alleen maar een teken dat de motor optimaal verbrand

Dat is condenswater dat zich heeft opgehoopt in de pot van de uitlaat.Zodra het water zo hoog staat als de pijp dan loopt dat eruit.

Dat is water, dat overblijft na de verbranding. Het meeste water komt vrij als waterdamp, maar een deel van die waterdamp zal condenseren en zal de uitlaat verlaten als waterdruppels.

Ik denk dat het water is :)

's winters zie je dat het vaakst , omdat die lange uitlaat snel afkoelt met die koude lucht die er langsvliegt door de snelheid . Als de motor en uitlaat heet zijn verdampt het water en komt in de vorm van "rook" uit de uitlaat .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100