Mijn vraag, mag iemand die blind is aan één oog auto rijden? En is deze persoon verzekerd als die een ongeluk veroorzaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee dan mag je niet autorijden. je ziet dan geen diepte enzo

Nee dacht t niet. Google?! vriend van me heeft sterk verminderd zicht in een oog, die mag niet autorijden.

Het CBR bepaalt of iemand geschikt is om te rijden. Dat wordt per persoon bekeken. Is het een handicap, en wordt dat nog erger, is het een cva (beroerte) of nog wat anders. Om te mogen rijden, is een verklaring nodig dat je het ook medisch gezien kunt, de zogenaamde verklaring van geschiktheid. Toegevoegd na 1 minuut: En over dat verzekeren: als je mag rijden, kun je je ook verzekeren. Dat is dan geen probleem. En verder: ik ken iemand die aan één oog praktisch blind is en voortreffelijk goed auto rijdt, al jaren.

Bronnen:
http://www.cbr.nl/contact.pp

Mijn opa had vroeger een autorijschool en was vanaf zijn zevende aan een oog blind. Hij rijdt nu nog auto en heeft nog nooit een ongeluk of wat gehad! Hij is wel verzekerd.

na speciale rijles krijg je een stikker op je auto en mag je gewoon rijden..

Je wordt onderzocht, dus het wordt individueel bepaald. Een vriend van mij heeft sinds zijn 7e nog maar 1 oog en rijdt prima.

Ja hoor, ik ben blind aan 1 oog. Test bij oogarts gedaan. Wel auto en geen grote voertuigen. Wordt individuel bepaald, ook door je rijinstructeur kan dat bepalen.

Hallo Greetje47, Ja dat mag en je bent gewoon verzekerd. Ik spreek uit ervaring omdat ik een "lui" oog heb, en daar bijna geen zicht in heb. Toen ik rijlessen nam heb ik het nagevraagd, en het was geen probleem. Groeten Leonard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100