Is doorrijden met een gebroken uitlaat slecht voor de auto?

We hebben een Toyota hiace en de uitlaat is net na de motor afgebroken. Hij blijft nog wel mooi hangen onder de auto. Maar ik ben bang dat we de motor beschadigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, dat kan voor de motor geen kwaad! Er kan meer herrie ontstaan en het is niet toegestaan voor de APK! De motor kan er niet onder lijden! De uitlaat dient om de afvoergassen te verwijderen!

ja dat is wel schadelijk. als je er even mee doorijd maakt het niet zoveel uit maar je uitllaat zorgt ook voor en tegendruk(compressie)as het ding eraf licht werkt dat dus niet meer.je zou evt as nood maatregel wat van die metaalen sponsjes in het resterend deel van de uilaat kunnen stoppen.wel ervoor zorgen dat je die er weer krijgt en vast zetten zodat ze er niet uit gedrukt worden door de uitaat gassen.Scheelt ook een boel veel in de herrie.

Ja, het is slecht. Als je over drempels rijdt dan schuur je over de grond en krijgt het systeem steeds een knal te verwerken. Daarnaast is het gevaarlijk want je kunt ergens achter blijven haken. Vastbinden en naar de garage. Hoe meer schade hoe duurder het wordt

Als de politie jouw auto hoort zullen ze waarschijnlijk ook merken dat de uitlaat gebroken is, dit is een flinke boete! (volgens mij rond de 100 euro)

Bij veel auto's wordt er in de uitlaat gemeten wat er verbrand is. Als de uitlaat niet goed dicht is kan de meting niet correct zijn. Er kan dan teveel of te weinig brandstof toegevoerd worden aan de motor. Ik zou het in ieder geval laten maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100