Is een kopie van mijn rijbewijs geldig?

Vandaag werd ik gebeld door mijn dealer dat ik zaterdag mijn auto kan ophalen. nu had hij mijn rijbewijs nodig om dit over te schrijven en moet ik deze vanmiddag inleveren en krijg hem morgen weer terug. hij zei tegen mij dat een kopie van het rijbewijs ook mocht.

Ik kan dit nergens terug vinden op het internet, er staat wel wat niet geldig is om jezelf te identificeren maar niet of het gebruikt mag worden om te laten zien dat je een rijbewijs hebt. ( ik heb wel een paspoort om mezelf te identificeren)

Toegevoegd na 2 minuten:
* Hij heeft deze nodig om de auto op mijn naam te zetten

Toegevoegd na 44 minuten:
Hij zegt: wanneer je rijd met een kopie van je rijbewijs met onze stempel erop dan mag je gewoon rijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kopie van een rijbewijs is nooit rechtsgeldig, echter het zal voor de meeste agenten duidelijk zijn waarom je het rijbewijs niet als origineel kunt tonen. Zorg dat je in de tijd dat je rijbewijs bij de dealer ligt een ander origineel legitimatiebewijs bij je hebt icm een bewijs dat je het rijbewijs daadwerkjelijk bij de dealer hebt afgegeven. De opmerking van de dealer slaat nergens op, vraag dan gelijk aan hem om dat op papier te zetten en dat hij de eventuele boetes voor het niet tonen van je rijbewijs gaat betalen. Ben benieuwd wat tie dan zegt.

Als je je zelf kan identificeren foto plus naam is genoeg

Hij heeft de kopie nodig ja... de originele kun jij dan houden.

Een kopie is geen officieel document en dus officieel ook niet voldoende om een auto te naam te stellen.

Maar als je je rijbewijs hebt dien je dat te weten dat leer je met het theorie examen

Als een autodealer genoegen neemt met een kopie van uw rijbewijs dan is dat zijn zaak. De juiste wijze is echter om een geldig rijbewijs en originele kentekenpapieren te tonen te tonen bij overschrijving incl kopie. Ter verkrijging van een uitkering of een bezoek aan een overheidsinstantie neemt men ook geen genoegen met een rijbewijs als legitimatie. Een rijbewijs kan men tonen ivm een administratieve handeling, of moet men overhandigen aan de politie ter controle, maar u geeft zoiets nooit een dag uit handen. (waarom kunt u uw echte rijbewijs niet tonen?, in beslag genomen ivm rijverbod oid?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100