Waarom heb je na het tanken van diesel vieze handen?

En dan bedoel ik niet de geur maar echt de diesel op je handen. Na het diesel tanken maak ik met een doekje m'n handen schoon, met benzine nooit last van gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Benzine verdampt aan de lucht, diesel niet. Het kookpunt van diesel ligt vrij hoog, dus aan het handvat zit altijd wel een beetje diesel die door de afdichtingen van het handstuk van de slang lekt, en daar lekker blijft zitten wachten om jouw handen weer te doen stinken tijdens het rijden. Gewoon even plastic handschoentje aandoen, of een papiertje tussen je handen en het handstuk doen.

Je moet gewoon die wegwerp handschoenen die er bij hangen gebruiken dan stinken je handen ook niet... Diesel heeft een hogere ontbrandingstemperatuur dan benzine. Het heeft ook een visceuzer dan benzine.

Oftewel er zit meer olie in diesel als in benzine

Als je diesel tankt moet altijd handschoenen aan doen. De verbrandingstemperatuur van diesel is lager dan van benzine. In diesel zit veel meer vet,vandaar dat het minder snel vervliegt dan benzine. Het vet ,,of de oliedelen die erin zitten blijven op je handen plakken. Je moet ze er echt af wassen.

Omdat de slang / handle vies zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100