Kan je grote reparatie aan auto 2 dagen van tevoren kosteloos afzeggen als je bij diezelfde dealer een nieuwe auto koopt (en offerte hiervan al hebt)?

Onze auto van 10 jaar oud heeft een grote reparatie nodig wat ons een paar duizend euro gaat kosten (en dan nog zijn 3 grote dingen niet gemaakt). Hiervoor hadden wij een afspraak gemaakt bij de dealer. Intussen hebben wij besloten om de auto niet te laten repareren, maar bij deze dealer een spiksplinternieuwe auto te kopen. Zes dagen voor de reparatie zijn wij bij de garage geweest om een proefrit te maken en een offerte aan te vragen. We zouden de financiering regelen en daarna contact opnemen. Twee dagen voor de reparatie heb ik de garage afgebeld omdat we de nieuwe auto wilden kopen bij hun. Nu schijnen er onderdelen besteld te zijn en de garage wil ons 200 euro laten betalen omdat hij de onderdelen gedeeltelijk terug moet sturen. Wij vinden heel raar, zeker omdat wij bij hun een nieuwe auto gaan kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan je afzeggen. Ik vind het ook vreemd dat je eur 200 moet betalen ivm de geplaatste bestelling. Aangezien je van plan bent daar een nieuwe auto te kopen. Ik durf hardop te zeggen dat dit geen flexibele dealer is. Deze dealer kan jou beter belonen omdat je trouwe klant bent. Als ik jou was zou ik mij afvragen of je daar wel een auto wilt kopen. Want bij zo n starre dealer kan de garantie nooit goed zijn...... Ter info: ik heb 13 jaar in autobranche gewerkt

Dit zeker niet normaal en speelt niet veel goeds voor de toekomst. Wat een service puffffff. Ik zou eens een andere garage opzoeken en het probleem voorleggen. 10 -1 dat zij het onderdeel kostenloos overnemen en een zelfde prijs voor de nieuw auto vragen.

ja, hij moet blij zijn dat je een nieuwe auto bij hem koopt, en de onderdelen die hij heeft kan hij gewoon terugsturen, want een beetje garage werkt met een onderdelenkoerier, en een merkdealer heeft meestal veel onderdelen gewoon op de plank liggen. niet betalen, en doet hij moeilijk, nou dan dealers genoeg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100