Hoe verwijder je een kentekenplaat?

Ik zie nergens schroefjes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn wel schroefeftjes, maar daar is overheen geschilderd. Zoek maar goed.

Vaak zit de kentekenplaat in een kentekenplaathouder. De randen van de houder kunnen er af door de hoekjes eerst los te wippen. Vervolgens schuif je de kentekenplaat uit de houder. Of dit verhaal in jouw geval klopt, weet ik natuurlijk niet 100% zeker. Dit is de situatie op mijn auto.

Of uit de houder wippen, of de kleine plastic rondjes van de schroeven afhalen en losschroeven. Kan ook vast zitten met popnagels. Die moet je uitboren.

Als de plaat in een houder zit, zit deze vastgeklemd aan de zijkanten. Meestal is de plaat ook nog vastgekit i.v.m. diefstal.

Als de plaat in een houder zit, wip deze dan eens naar boven met een platte schroevendraaier o.i.d. Daarna de onderkant iets naar voren heffen en je kan em er zo uit schuiven. Daarachter zit de houder, waarschijnlijk mooi vastgeschroefd. De mijne zit met kit vast. Als die van jou ook zo vast zit, blijf er dan lekker vanaf, of je moet het daarna weer vastkitten met de hele voorbehandeling van ontvetten en zo. En misschien maak je schade bij het verwijderen! Uit nieuwsgierigheid: Waarom zou je je kentekenplaat verwijderen eigenlijk? Ik ben benieuwd, want meestal als dit nodig is, is dat i.v.m. een restauratie, of import, of monteren van een bullbar of zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100