Hoe kom ik van mijn rijangst af?

Weet jij het antwoord?

/2500

soms helpt het om weer even een paar rij-lessen te nemen. mijn man is rij-instructeur en hij heeft regelmatig mensen met rij-angst,. na een paar x rijden is het vaak al een heel stuk beter.

Dat hangt er helemaal van af waar die angst vandaan komt. Ik was de laatste tijd ook niet helemaal zeker in de auto. Ik reed te weinig en zocht af en toe uitvluchten om niet te hoeven rijden. Nu heb ik ook zo'n beroemde routevriend (een tomtom) en ik merk dat IK daardoor prettiger rijdt, net of er iemand naast je zit of zo.... en als het druk is en ik denk even, o jé waar moet ik heen, ben ik nu veel meer ontspannen, ik rijdt gewoon die stem achterna

Een paar rijlessen kunnen je helpen. Er zijn rijscholen die speciaal daarop gerichte lessen aanbieden voor mensen die al een rijbewijs hebben. Ik zou eens de sites van verschillende rijscholen raadplegen.

Ik weet niet of je het rijbewijs al hebt of dat je nog lest? Moeilijk om daar zo maar in het algemeen een antwoord op te geven zonder jou of je gedrag in de auto of in het verkeer te kennen. Vaak zijn (kleine) aanwijzingen al een duw in de goede richting om het vertrouwen (weer) terug te krijgen. Vaak heeft het verkrijgen van meer zekerheid te maken met net even verder vooruit te kijken, zodat je meer tijd hebt om op bepaalde verkeerssituaties te kunnen reageren. Probeer situaties die je angst inboezemen in ieder geval niet te vermijden, maar rijd deze b.v. op rustige momenten -al dan niet- met iemand die je vertrouwt en rust geeft. Bouw dit langzaam uit / op zodra je merkt dat je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Of je nu lest of je rijbewijs al hebt, in beide gevallen is het vaak een kwestie van herhalen. Bij rijlessen: vraag het je rij-instructeur. Bij het bezit van je rijbewijs heb je aan onderstaande linken misschien ook nog wat: http://www.autorij-instructie.nl/?p=313 of http://www.autorij-instructie.nl/?p=3614

je hebt rijscholen die mensen in dienst hebben voor mensen met rijangst! Misscien is dat wat voor jou

Dat is nooit te beloven: Ik train zelf ook in rijangst begeleiding en werk vaak i.c.m. psycholoog kijk eens op de www.bovag.nl Vraag vooral of er veel ervaring is. Als er veel vragen worden gesteld dan is dat doorgaans beter als de instructeur veel verteld.

Is het angst om het niet kunnen vinden van een route? oplossing: een tomtom Is het angst omdat je het verkeer te druk vindt? oplossing: neem een paar lessen die daarop zijn gericht Is het angst omdat je het schakelen niet onder de knie krijgt? oplossing: rij in een automaat Is het angst omdat je moeite hebt met de theorie? oplossing: kijk of iemand mèt jou samen de vragen en de situaties wil doornemen Is het angst omdat je reactievermogen niet snel genoeg is? oplossing: laat je ogen eens testen Is het angst dat je klam van het zweet instapt? tip: praat dan eens met een psycholoog waar die angst vandaan komt. Bij een goede rijschool kunnen de instructeurs je begripvol begeleiden. Geloof ook in jezelf! Succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100