Kunnen mensen met gebrek aan bewijzen levenslang veroordeeld worden?

de parachute- moord in Belgie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, in de USA bijv. komt ‘t zelfs wel eens voor dat iemand de doodstraf kreeg terwijl ie onschuldig was. En als iemand onschuldig was, dan was er *per definitie* GEEN ENKEL bewijs aanwezig. Hooguit bijvoorbeeld statistisch verkeerd geïnterpreteerde data. Rechters en juryleden hebben totaal geen kaas gegeten van toeval / kansberekening / statistiek. En in NL hadden we natuurlijk Lucia de B die veroordeeld was zonder dat er ook maar een greintje bewijs was: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lucia_de_Berk Toegevoegd na 1 minuut: Het kan niet alleen in België, het kan in *elk* land, want ik elk land hebben we rechters en juryleden die geen kaas gegeten hebben van bewijzen.

Ja, dat gebeurd geregeld, zelfs de doodstraf wordt somt uitgevoerd onder jouw omstandigheden, dit heet gerechtelijke dwaling.

Tja als je momenteel bekijkt welke ernstige fouten de nederlandse rechtbank gemaakt heeft - denk maar aan Putten en Lucie B. - zal men wel eerder nadenken. Belgie heeft nog altijd een burgerjury en of zij ook kundig zijn?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100