Welke landen en plaatsen moet ik absoluut gezien hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

new york, andere USA plaatsen , Rome Londen Parijs etc.

Parijs en Noorwegen.

italie-napels

Het ligt eraan waar je interesses liggen. Als je voor mooie natuur gaat met uitdagende wandeltochten, dan kun je je hart ophalen in Patagonië (Argentinië/Chili), wil je graag grote steden zien, probeer New York, Londen, Barcelona. Afrika is ook wel een aanrader, ook erg goed om jezelf weer eens te laten beseffen dat je het toch wel erg goed hebt. Het land/gebied wat bij mij nog steeds op 1 staat van alles dat ik al bezocht heb is en blijft het hierboven genoemde Patagonie.

Venetië, New York, Indonesië, Bangkok

Schotland, met name de Highlands!

Uganda ( mooi stukje Afrika, waar het toerisme nog niet de boel helemaal veranderd heeft). Hebron ( palestijns gebied in Israel. Voel de spanning die daar hangt. Vond dat zelf een mooie ervaring.)

Vietnam, ben zelf in 2007 geweest. Wacht niet té lang anders zie je het échte vietnam niet meer...

Ha, die Dreamqueen; Italië werd al genoemd; als je daar toch bent sla dan Firenze (Florence) en Siena niet over.

Geen enkele. Van wie zou je die gezien moeten hebben?

Ameland

Lissabon! Prachtige oude stad.

Marrakech in Marokko: 's avonds, na zonsondergang eten op het Jemma-El-Fna tussen de waterverkopers, slangenbezweerders en lokale handelaren met op de achtergrond het gezang vanaf de minaretten en de geuren van specerijen, leer en andere koopwaar...Duizend en één nacht! Ook leuk; Carnaval vieren op Sint Maarten: Loop de Jump-Hop mee op de openingsavond, een tocht rondom het (nederlandse deel van) het eiland, start bij zonsondergang en is afgelopen voor zonsopgang...écht een belevenis! (je moet alleen wel Rum'nCoke-vaste benen hebben, en een beetje los in de heupen zijn ;-) Verder mooi: Sri-Lanka, maar dan wel zelf rondreizen, niet georganiseerd. Malediven. Barcelona, gave stad. Istanbul, ook top......Ach, er is nog zoveel te zien op de wereld!

Venetië (ondanks de vele toeristen blijft het één van de mooiste steden ter wereld). Efes, wat indrukwekkend zo'n oude stad. Monaco, het racecircuit, de haven, het casino toch een keer leuk om geweest te zijn.

Dat zijn mijn favoriete vakantielanden Nieuw-Zeeland en Noorwegen, al is het alleen al door de prachtige natuur en landschappen.

China, als je het oude china wilt zien, dan moet je echt zelf rondreizen. (en snel zijn, want china is hard bezig om overal nieuwbouw neer te zetten.) thailand, bangkok. corsica.met name de westkant.

Karlovy Vary, Noorwegen

Ierland en dan het zuiden, indrukwekkend en natuurlijk Dublin, prachtige stad!

Corsica, het hele eiland, met de klok mee reizen. Het hoogtepunt van schoonheid zijn de rotsen op de weg tussen Porto en Piana aan de westkust.

Zoals al meer mensen zeiden: is heel subjectief en afhankelijk van je interesses natuurlijk. Cuba vond ik prachtig en authentiek, wel een beetje opschieten als je het oude Cuba wil zien: zelfs dit land verwestert langzamerhand, erg jammer naar mijn mening. Het communisme in Cuba is best mooi, iedereen is ongeveer even arm/rijk en je hebt er weinig mensen die niet kunnen rondkomen. Het glooiende landschap van Toscane met als persoonlijke hoogtepunten San Gimignano en Florence. Jagende leeuwen en cheetahs in de Masai Mara in Kenia vond ik zeer indrukwekkend! Net als die eenzame giraf op een grote vlakte. O.a. een bezoek aan Japan, China (opschieten, het oude China verdwijnt snel) en duiken bij het Great Barrier Reef staan nog op mijn verlanglijst.

luxemburg enorm mooi

eiland cyprus

Albanie

Ik weet niet of je ooit wel eens in de Gorge du Verdon bent geweest in Zuid-Frankrijk, maar het is daar echt ontzettend mooi! Ik ben er dit jaar heen geweest, maar ook de twee jaar daarvoor, blijft geweldig mooi om te zien.

Noorwegen, Azoren, Groot Brittannie, Ierland, Duitsland, Nederland, Faeroer, Nieuw Zeeland. Noorwegen is vrijwel overal boeiend qua landschap, zelfs de lagere delen ten noordwesten van de Trondheimsfjord. Dat laatste vind ik boeiender dan grote delen van Zweden. Bijzonder zijn de Lofoten/eilanden met een schilderachtig contast tussen vissershuisjes, zee en puntige bergen. De Azoren zijn vulkanisch. Veel groene landschappen, schilderachtige dorpen. De Azoren bestaan uit 9 bewoonde eilanden. Ik heb ze alle 9 bezocht. Allemaal zeer de moeite waard. De minst bezochte eilanden van die 9 zijn volgens mij niet de minste. De hoofdstad Ponta Delgada vind ik niet zo´n mooie stad. Wel een mooie stad is Angra do Heroismo. Je moet wel weten in welk stadsgedeelte je moet zijn. Het drukke winkelgebied vind ik niet zo interessant. Druk verkeer. Aan de andere kant van een kasteelruine is de oude stad. Daar kan je heerlijk slenteren in de straatjes, langs de zee, enz. Dat gebied is verkeersarm. Ook gezellig is Horta, vooral tijdens het Semana do Mar, een havenfeest in augustus, dat ongeveer een week duurt. Er zijn meer plekken, waar feesten worden gehouden, zoals in Santa Cruz op Graciosa, ook in augustus, kleiner van omvang dan in Horta, maar ook gezellig. Op Santa Maria is er een nachtfeest, ook in augustus, met veel popmuziek e.d. Ook dat is een openluchtfeest. Voor het laatste feest moet je entree betalen. Toegevoegd na 12 minuten: Sao Jorge is misschien wel het landschappelijk meest spektaculaire eiland op de Azoren. Een lang en smal eiland met een hoge bergrug aan beide zijden stijl aflopend naar de kust. Eilanden als Flores en Graciosa zijn ook erg mooi.

Ecuador Peru Chili Bolivia. Parijs New York

New York, New York en New York.

Voor de kleinere beurs/ korte trip raad ik een bezoek aan Brugge aan, vooral 's avonds want dan zijn de hordes toeristen opgelost en als het miezert is het ook heel mooi en nog rustiger...en dus authentieker. Verder heb je in Nederland ook allerhande onbekende plekken waarvan je geen idee had dat ze mooi konden zijn, bijvoorbeeld Kampen, Buren in gelderland, Centrum Middelburg enz enz.

China!

Praag, Istanbul, Plovdiv.

India,Tsjechie (en dan vooral Zichovec waar ik woon)Cesky Krumlov en Praag natuurlijk...

Utrecht. Ik wil je er best rondleiden...:) Frankrijk, Normandië vond ik zelf erg mooi en indrukwekkend. Oostenrijk, Tirol. Heerlijk wandelen in de bergen. Ik zou wel graag eens naar Thailand willen. Of Indonesië. Of boven op een wolkenkrabber in de USA willen staan. Maar misschien is minstens net zo belangrijke als het bezoeken van een leuke plaats, het hebben van leuk gezelschap tijdens dat bezoek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100