Kan ik reisgeld terug krijgen van de NS?

We hadden vertraging van 2 uur. Maar ik heb de kortingskaart van mijn zoon gebruikt en geld moet naar mijn rekening. Tevens zijn de kaartjes niet gestempeld. Zijn dit redenen om geen geld terug te krijgen? En hoeveel krijg ik terug, 100 procent of de helft (ivm de kortingskaart)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet zeker proberen om je geld terug te krijgen maar om een teleurstelling te voorkomen zou ik er van uit gaan dat je niks krijgt. Ik heb zelf een aantal jaar op een druk traject gereisd en we hebben van alles meegemaakt (tja ns he). Vertragingen, uitval, storingen noem maar op. Meerdere malen hebben we geprobeerd ons geld hier voor terug te krijgen maar telkens werd het afgewezen omdat er sprake was van 'overmacht'. Bij overmacht schijnen ze niks te hoeven betalen. Maar goed, dit was mijn ervaring misschien zijn de regels wat versoepeld.

Kijk even op deze link: http://www.ns.nl/cs/Satellite/reizigers/service/geld-terug-bij-vertraging/wanneer-vergoeding Toegevoegd na 1 minuut: Ik weet niet wat voor een kortingkaart je zoon heeft, maar bijgevoegd het overzicht van het te vergoeden deel:

Bedoel je ook dat er geen geldigheidsdatum op de kaartjes staat, of had je een dagkaartje? Als dat eerste het geval is, krijg je niks terug want dan ben je zelf fout. Als dat tweede het geval is en de conducteur is niet langs geweest, kun je gewoon claimen via het formulier. Het kan ff duren...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100