Wat zou ik echt moeten zien als ik op vakantie ga naar Servie en dan in de buurt van Belgrado?

Van de zomer ga ik waarschijnlijk naar Servie met een interrail. Wat zou ik echt moeten zien in Servie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn vrouw komt uit Nis, een stad meer naar het zuiden. Dit heeft ook een station, een mooie vestingwal uit de Ottomaanse tijd, een oud centrum. Buiten het centrum zijn er een skul-tower en Mediana, de resten van een oude stad. Buiten de stad is nog Niska-Banja, een Spa resort (helende bron), ook wel de moeite waard. Wat je zeker moet doen in Servie: Pljeskovica eten! Dit is een lokale versie van een broodje hamburger, die ze overal langs de straat in kleine eettentjes verkopen. Nog beter is een Gourmanskom, die zijn nog groter. Prijs is c.a. 1 euro. Je mag zelf kiezen wat je er aan attributen op wil (kool, mayo, mosterd (senf), komkommer, tomaat (paradajsa). For Belgrado, en meer Nis-info, zie onderstaande website. Veel plezier (lepo vreme!)

Bronnen:
http://wikitravel.org/en/Belgrade

de botanische tuin en het Tasmajdan park!!

Van 5 augustus tot 9 augustus is het Guca-festival. Er komen jaarlijks 600.000 mensen op af uit alle hoeken van de wereld. Dit zou je niet mogen missen.

Naar een lokale schietbaan gaan en voor een 10tje alle wapens uit testen. Dat is daar erg populair, en natuurlijk je eigen drank stoken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100