Mag je dit jaar vuurwerk afsteken in Oostenrijk?

Ik heb ergens gelezen dat er een vuurwerkverbod was in Oostenrijk. Dat kwam omdat er geen sneeuwval kwam en ze bang waren dat de bomen in de fik vlogen door vuurwerk. Geldt dat nog steeds of mag je gewoon vuurwerk afsteken?

Er ligt overigs wel veel sneeuw waar ik ben
(2017-2018)

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je maar uit de buurt van bomen blijft of een gat graaft in de sneeuw is er niks aan de hand. Misschien is het ook slimmer om geen knalvuurwerk af te steken en het hangt ook af waar je bent. Ben je in Tirol dan mag het zeker niet.

De in de reactie van ‘ronron1212’ vermelde link naar wintersportweerman.nl is van 29 december 2015. In eind 2016 was er óók zo’n verbod van kracht in o.a. geheel Tirol. En Gerlos ligt in Tirol. Maar ik kan voor de komende Nieuwjaarsnacht (Silvester) 2017-2018 (let wel: behalve voor Wenen*) niets over zo’n verbod vinden; wel een bericht van gisteren 30 december 2017 dat de luchtvervuiling vórige jaarswisseling als gevolg van het oudejaarsvuurwerk zeer hoog was óndanks dat verbod: http://tirol.orf.at/news/stories/2886715/ . Ook op die site is echter niets over een verbod dit jaar te vinden. * In de hoofdstad Wenen is het echter een heel ander verhaal! De bijzonderheden vind je in http://www.vienna.at/feuerwerksverbot-zu-silvester-in-wien-saftige-geldstrafe-bei-missachtung/5606703 Dus wat de vraagsteller nu in Tirol heeft opgevangen betreft een verhaal dat gaat over de twee voorgaande jaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100