Wandelen door een kloof: waar kan dat dichtbij?

In het programma Wie is de Mol gingen ze in 2009 naar Jordanië, daar liepen de kandidaten toen door een riviertje met aan beide zijden rotswanden. Soms moesten ze ook door een grot (zie http://www.youtube.com/watch?v=nibyo9tKlD4 op 16.00 min)

Dat lijkt me zo gaaf om te doen en ik verwacht dat er ook plekken in europa (Frankrijk of Spanje?) zijn waar je dat kunt doen.
Wie heeft er tips??

Weet jij het antwoord?

/2500

In Oostenrijk (Karinthië) vind je onder Villach de Tcheppa isleucht. Dit is een prachtige route door zo'n kloof. Ook in Frankrijk heb je verschillende Gorges bv Ardeche, Verdon etc. Waar zuljke routes zijn. In beide gevallen heb je het over zo'n 1100km. Ongetwijfeld zullen er dichterbij in bv de Ardennen ook wel zijn.

Je kan het ook in italie ten noorden bij het Idromeer en ook ten noorden van het Gardameer, heb de tocht bij het Idromeer gedaan, dit is onder begeleiding met soort van surfpak aan en veiligheidsharnas ivm de slot afdaling van 52 meter Toegevoegd na 53 seconden: Het pak heb je aan ivm het ijskoude water en is tevens een stukje bescherming

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100