Wat is de legale drinkleeftijd in Albufeira?

Ik ga over een paar weken met een vriend van mij op vakantie naar Albufeira en verblijven bij vrienden. We vroegen ons af of t mogelijk is om een gewoon een biertje te drinken op een terrasje ofzo. We zijn allebei 16.

Weet jij het antwoord?

/2500

Officieel is de leeftijd om alcohol te kopen 18 jaar. Er wordt niet beel gecontroleerd. Het lijkt erop dat er nogal wat door de vingers gekeken wordt. ---- 18 jaar is de minimale leeftijd om een kroeg of discotheek binnen te komen in Albufeira. Bij de discotheken en kroegen controleren niet op je leeftijd, waardoor je alsnog onder de 18 jaar gewoon binnen komt. Zelfs als je 15 jaar bent, kom je in Albufeira een discotheek binnen. Ook moet je officieel 18 jaar zijn om alcohol te mogen kopen in discotheken en supermarkten. Hierbij controleren ze ook niet op leeftijd en is de kans groot dat je gewoon alcohol kunt kopen. -----

Bronnen:
http://www.goalbufeira.nl/albufeira-uitgaa...

In Portugal geldt dat je minimaal 18 jaar moet zijn om alcohol te mogen drinken / kopen. Officieel is ook de minimumleeftijd voor toegang tot kroegen en discotheken 18 jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100