Wat is de afkomst van de afbeelding waarop een man de wereld als rugzak draagt?

Naar mijn beste weten is deze afbeelding te vinden op reisgidsen. ik weet echter niet meer van welk merk. De man is blank en heeft zwart haar, En draagt de aardbol als backback, compleet met leren afsluitingen. het is een tekening.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een afbeelding van de Heilige Christoforus, die de hele wereld op zijn nek torste. Komend bij een rivier werd zijn last almaar zwaarder. Toen ontdekte hij dat hij het Christuskind droeg. St. Christoforus is de beschermheilige van de reizigers.

De afbeelding staat op een reisgids van Trotter over Griekenland

Bronnen:
http://www.bever.nl/trotter-reisgids-griek...
https://static-images-asadventure.netdna-s...

De tekening staat op alle Franse reisgidsen van de serie "Guide du Routard". Voor elk land in een andere kleurencombinatie. De serie bestaat sinds 1973 en wordt uitgegeven door Hachette in Parijs. Als ik het goed begrijp uit de informatie op http://www.lexpress.fr/culture/livre/la-face-cachee-du-routard_809733.html heet de tekenaar van de backpacker Jean Solé, een cartoonist. De wandelaar wordt aangepast naar het land waar de gids over gaat. Zo draagt hij bijvoorbeeld sandalettes of bergwandelschoenen.

Bronnen:
https://goo.gl/MIp2Im

Gokje... lijkt deze ? http://3.bp.blogspot.com/-j1ndBPZmrZ0/UEoh0LA23AI/AAAAAAABNag/GpIs0jk3uqw/s1600/8.jpg Awesome Backpacks and Unique Backpack Designs (20) 17 Backpack-Globe by Yoshikazu Yamagata and Kentaro:

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100