Wat is het laatste nieuws omtrent het uitbarsten van de vulkaan Hekla op IJsland?

De vulkaan is ongewoon actief en ik ben benieuwd hoe groot de kans is dat we door een eventuele uitbarsting niet meer naar IJsland kunnen vliegen of terug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraagt ernaar. Dit is het laatste nieuws (met mooie foto), maar ik neem aan dat je dat zelf ook al gelezen had. Ander nieuws dan met internet is er niet. Gezien het ritme van uitbarsten, 1 x per 10 jaar gemiddeld, is de kans groot dat het zeer binnenkort kan gebeuren. http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/06/vulkaan-hekla-op-uitbarsten/ In IJsland staat volgens deskundigen opnieuw een vulkaan op uitbarsten. De ongebruikelijke ondergrondse activiteit in de vulkaan Hekla wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De experts verwachten dat de vulkaan snel uitbarst. De Hekla is een van IJslands grootste, bekendste en actiefste vulkanen en barst gemiddeld één keer per tien jaar uit. De laatste keer was in 2000. De eruptie van de nabijgelegen vulkaan Eyjafjallajokul in april 2010 veroorzaakte grote problemen voor het vliegverkeer. In mei waren er kleine verstoringen door een uitbarsting van de Grimsvotn.

Een hele mooie zéér actuele site is http://en.vedur is en voor jou speciaal http://en.vedur.is/earthquakes-and-volcanism/earthquakes Toegevoegd na 2 minuten: Sorry, de pagina werd ongewild te snel opgeslagen. De url's zijn, http://en.vedur.is en http://en.vedur.is/earthquakes-and-volcanism/earthquakes Toegevoegd na 2 minuten: Sorry, de pagina werd ongewild te snel opgeslagen. De url's zijn, http://en.vedur.is en http://en.vedur.is/earthquakes-and-volcanism/earthquakes

Bronnen:
http://en.vedur.is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100