onder de 18 buitenland gaan met vrienden is dat mogelijk?

Mijn dochter wil naar het buitenland kunnen een land als belgië? Kan dit zonder een ouder zo ja is er een mogelijkheid om daar dan ook ergens te verblijven. Vroeg me dit af heb op internet gekeken maar niet veel wijzer geworden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt in jeugdhostels verblijven, bijvoorbeeld van stayokay

Vanzelfsprekend, België is niet noemenswaardig veel gevaarlijker dan Nederland. Het enige waar ik zeker rekening mee zou houden is dat uw dochter een goede zorgverzekering heeft, zodat mocht er iets gebeuren ze in elk geval zonder problemen medische hulp kan krijgen, ook in het buitenland. Er zijn talloze opties, vanzelfsprekend, om te verblijven in België. Zelf heb ik er meerdere keren met een tentje doorheen getrokken, ook op jonge leeftijd: campings zijn er in overvloed. Maar ook hotels of hostels zijn mogelijk natuurlijk, als u echt met de veiligheid van uw kind zit zou ik een hotel aanraden of een hostel waar zij en haar vriendinnen een privé kamer kunnen vinden. Maar het delen van kamers op hostels is ook nagenoeg zonder gevaar te doen. Nooit problemen mee gehad zelf, tenminste. Dit is allemaal gemakkelijk te vinden op het internet - plaats en gewenste vorm van verblijf intypen op Google en u vindt met gemak meerdere opties - en ook reserveren zou geen probleem moeten zijn, zodat u van tevoren zeker weet dat ze goed terecht komt. Andere optie is Air-Bnb: dan kan ze samen met haar vrienden in een huis slapen bij een persoon die door andere gebruikers ook reviews heeft gehad, zodat u door de feedback van die community vrij zeker kan weten dat haar gastheer/vrouw een betrouwbaar persoon is.

Beste Esther, Als minderjarige mag je gewoon door Europa reizen mits zij of hij toestemming heeft van haar of zijn wettelijke vertegenwoordiger (vaak de ouders). In de reisbranche gaan ze ervan uit dat een minderjarige van 16 of 17 alleen op vakantie kan en zij kunnen dan ook zonder problemen een reis boeken. Wel wordt hiervan uitgegaan dat zij afreizen naar veilige oorden. Hierbij kan je denken aan Salou, Kreta, Berlijn, etc. Reizen zij af naar vreemde oorden waar het wat onveiliger is kan de reis verboden worden. Als ouder kan je de reis ook nog laten ontbinden als er geen toestemming voor is gegeven mits dit naar een onveilig oord is. Heeft je zoon of dochter een weekendje weg naar Berlijn geboekt dan zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet meer onbetaald geannuleerd kunnen worden. Toegevoegd na 3 minuten: Voor het verblijf raad ik je aan gewoon een appartement/ hotel of hostel via internet te zoeken.

Bronnen:
http://reizenvakantie.info/artikelen-en-ni...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100