Wat mag ik in Parijs absoluut niet missen?

Bv museum,winkel,bepaald hotel,wijk etc

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.cityspotters.com/frankrijk/parijs.html hier zie je de top 10 van parijs

De trein terug naar Nederland

Ik zou eerst de eiffeltoren pakken, en daarna het Louvre. Daar ben je voorlopig wel even zoet mee.

de begraafplaats...Père LaChaise..maar ja..tis maar waar je interesses liggen...

Disneyland.!

De metro, voor weinig geld kom je overal. De site laat je de leukste dingen zien.

Bronnen:
http://www.parijs.net/

Het Oorlogsmuseum is prachtig! Met maquette van de loopgravenoorlog, kleding van Napoleon, enz. Gaat over oorlogen van 1871 tot 1945. Dit museum zit tegenwoordig in de 'Dome des Invalides', waar ook de tombe van Napoleon is. (Uitstappen bij metrostation Invalides) 'Père Lachaise' is ook een belevenis op zich! De bekendste begraafplaats (lijkt wel een dorp met 70.000 graven!) waar veel beroemde mensen begraven zijn, zoals Jim Morrisson, Edith Piaff, Maria Callas, Chopin. (Uitstappen bij metrostation Père Lachaise)

Bronnen:
http://parijs.nl/parijs/informatie/beziens...
http://www.invalides.org/pages/menu.html

Parijs is heerlijk om te slenteren. Doe af en toe een stuk met de metro. Maar eigenlijk kun je beter de bus pakken, dan zie je onderweg ook nog vanalles. Pas vorig jaar ben ik een stukje de Effeltoren op gegaan, meestal is het daar te druk. Maar het was de moeite waard. In het Louvre ben ik nog nooit geweest, maar de buitenkant is op zich al een belevenis. Natuurlijk moet je de Arc de Triomphe zien, maar dat gaat vanzelf denk ik. Wat ook heel interessant is De Sacre Coeur en ook als de kerk je niet interesseert, de wijk daaromheen is een must. De wijk Montmartre trekt al heel lang veel kunstenaars en vooral schilders. Er is nog steeds een heel bijzondere sfeer. Op het Place du Tertre, [erg leuke terassen, maar duur] bovenop de heuvel, worden de speciaal voor het toerisme gemaakte schilderijen verkocht Een aanrader als je er van houdt: Parijs heeft een erg beroemde vlooienmarkt, namelijk "Le marché aux puces de Saint-Ouen". Deze markt werd in 1885 begonnen en beslaat meer dan 6 hectare. Iedere week komen er zo'n 70.000 bezoekers op af. De "Puces de Saint-Ouen" bestaat uit zo'n 2000 winkeltjes waar echt alles wordt verkocht, van oude meubels tot oude postzegels. Nooit gedaan, maar toch een leuke tip: Eten voor bijna niets We hebben het niet over restaurants voor de minderbedeelden in de samenleving, maar over trendy plekken. Het principe is eenvoudig: u bestelt er een drankje en voor u het weet heeft u een bord geurende couscous onder uw neus…voor niets. Het publiek is meestal jong en de sfeer levendig. Waar? Le Taïs op de boulevard de Ménilmontant (11e), le Grenier in de rue Oberkamf (11e) en Les Trois Frères in de rue Léon (10e). Bij Le Tribal Café op de cour des Petites-Ecuries (10e) serveren ze ook gratis mosselen en frietjes bij uw drankje. Toegevoegd na 10 uur: Alinea Arc de Triomphe... Wat ook interessant is is La Grande Arche de la Fraternité, [zie foto]staat in dezelfde lijn als de Arc de Triomphe, Le Petit Arc (in de Tuilerieën) en de glazen piramide van het Louvre. Deze lijn wordt de Grand Axe genoemd.

Bronnen:
http://nl.franceguide.com/Voordelig-eten-i...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grande_Arche
http://parijs.nl/parijs/informatie/winkele...

als het lekker weer is zou ik 1 van de hop-on hop-off bussen nemen, van die dubbeldekkers. Je hebt de lime-groene en de rode. Neem de lime. Tis niet goedkooo, rond de €32 voor 2 dagen de laatste x dat ik t gedaan heb. Je komt langs de meeste bezienswaardigheden en kunt in en uitstappen waar je zelf wilt n waar je interesses liggen. Tijd van het jaar en interesse zou makkelijk zijn, dan heb ik Nog wel specifiekere tips. Ik ga zelf een keer of 4 per jaar... (owja, je hebt ook een hop-on hop-off boot. Verschillende opstap plaatsen aan de Seine. Voor de bus zou ik voor de Notre Dame opstappen, metro Cite)

Bronnen:
http://parijs.startpagina.nl

Notre dame, boottocht savonds over de seine. Echt, neem een fles wijn, wat lekkers en je vriendje mee ga langs de seine zitten en als het dan donker word mee met de boot. Overal langs het water zie je mensen, setjes,groepjes dansen. Plus alle bezienswaardigheden 'by night'. Super romantisch. Btw ook gewoon leuk met je beste vriendin.

de Eiffeltoren de Moulin Rouge, een speciaal avondje uit de Arc de Triomph de Sacre Coeur reizen met de Metro een museum bezoeken, het Louvre! en lekker op een terrasje een koffie of wijntje drinken en tegelijkertijd genieten van de mensen daar veel Plezier in Paris!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100