Waar in Sofia (Bulgarije) kan je overnachten in zogenoemde GuestHouses?

Ik ga binnenkort naar Sofia (hoofdstad van Bulgarije), maar ik wil zoveel mogelijk meekrijgen van de cultuur en bevolking. Het liefst zou ik dus niet in een hotel verblijven, maar bij mensen thuis (GuestHouse).
Op internet kan ik hier echter niks over vinden.
Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vroeger kon je kamers bij particulieren huren via de Balkantourist maar ik geloof niet dat dat nog kan. Misschien heb je iets aan deze link http://nl.hostelbookers.com/property/prp/105946/arr/2015-05-11/ngt/2/ppl/1/? Ik maak er geen reclame voor want ik ben er nog nooit geweest en slaap zelf steevast in het easyHotel op de ul. Aldomirovska 108. Dat is een backpackershotel dus wel de luxe van wifi en tv op je kamer maar geen tafel, stoel of kast, alleen kledinghaken. Het linnengoed is er kraakhelder en je hebt er een goed doorspoelende wc, een piepklein wastafeltje en een lekker warme douche. Prijzen vanaf €19 per kamer per nacht. Wil je de Bulgaren beter in hun doen en laten leren kennen maar ken je er niemand bij wie je op visite kunt gaan, ga dan eens naar de markt of maak een lange rit met de tram (kost maar 50 cent, oftewel 1 leva) of ga naar een mall-winkelcentrum, maar daar kopen alleen de welgestelden of ga naar een park, waar half Sofia zit. Of bezoek de 2de-hands kledingwinkels waar het van wemelt. Zwerf gewoon door de stad; dan zie je mensen uit vuilcontainers eten en dat soort ongein. Bulgarije is het armste land van Europa. Pas dus op voor zakkenrollers, maar ja, dat moet je hier ook terwijl Nederland helemaal niet arm is.

Je zou het kunnen proberen via airbnb waarbij je zowel een kamer, appartement als bed kan regelen. Zelf ben ik nog niet naar Bulgarije geweest maar gebruik bij veel andere bestemmingen ook vaak Couchsurfing alleen moet je dan wel ervoor zorgen dat je een leuk verzoek stuurt. Mensen van couchsurfing hosten je bij hun thuis en laten je vaak deelnemen aan het sociale leven van hen. Mensen die in een hoofdstad wonen krijgen vaak erg veel verzoeken en als jouw verzoek daar uit blinkt heb je een grote kans dat je wel een leuke plek bij leuke mensen kunt vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100