Werkt een ov kaar met een kleine breuk erin nog?

Er zit ,nadat mijn ov kaart in de wasmachine en droger is geweest, een kleine breuk in de korte zijde van de ov kaart. Ik vraag me af of de ov kaart het nog doet? Ik woon niet dicht bij het station, dus even uitproberen gaat lastig worden...

Weet jij het antwoord?

/2500

De chip moet het inderdaad ook nog doen, maar belangrijker is dat de antenne niet onderbroken is, zie bijvoorbeeld http://nl.wikipedia.org/wiki/OV-chipkaartsysteem#mediaviewer/File:Inside_of_RFID_chip.jpg hoe ver de antenne tegen de rand aan ligt. Als ik het zo inschat is de antenne net niet beschadigd, dus is de kans groot dat de kaart het nog doet (de chip zit goed beschermd). Toegevoegd na 3 uur: Als je een (Android) telefoon hebt met NFC dan kun je wel testen of de kaart nog werkt: zet NFC aan in de settings en hou de OV chipkaart tegen de onderzijde van de telefoon. Als je nu een geluidje hoort dan heeft de telefoon de kaart gedetecteerd (maar kan er niets mee). Als de telefoon geen reactie geeft dan is de antenne in de kaart wellicht toch stuk.

Waarschijnlijk zal je OV-kaart het niet meer doen. Via de ns site kan je snel en gemakkelijk een nieuwe kaart aanvragen. Dit kan geheel gratis (als je even oplet bij het invullen ;) ).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100