Ik vond een SD kaart met vakantiefoto's. Er staat o.a. een familiefoto op. Hoe kan ik de eigenaar van die SD kaart vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een foto een duidelijk gezicht toont (dus niet met meerdere gezichten, crop die er anders af) dan kan je in Google met picture search proberen of je die foto kan terugvinden en dan via de website van die andere foto kijken of je een aanknopingspunt hebt. Met wat geluk kan je zo een Fb-profiel vinden waar de foto op voorkomt.

SD kaarten hebben niet een systeem waar je je naam op moet geven oid, het ligt er een beetje aan waar je hem hebt gevonden, ik dacht dat je dit soort dingen in kon leveren bij het gemeentehuis dus probeer het daar is. Het lijkt me ook de meest logische plek om heen te gaan als je zoiets kostbaars bent verloren.

Er zijn een heleboel sites waar je, je vondst kan melden: https://www.facebook.com/Lost.and.Found.Cameras https://ilost.nl/voorwerp/toevoegen http://www.loketgevondenvoorwerpen.nl/gevonden/melden http://www.marktplaats.nl/z/contacten-en-berichten/gevonden-voorwerpen.html?categoryId=1662 http://www.digitalefotografie.nl/gevonden-cameras-en-fotos https://www.verlorenofgevonden.nl/ Verder zou je nog op de foto's kunnen kijken of je iets herkent, plaats, een gefotografeerde brief met adres ;-)

Regelmatig zie ik een foto van een gevonden sd-kaart op Facebook terug komen met de vraag het bericht te delen zodat iemand de mensen op de foto herkent en de kaart bij de eigenaar terug komt. Afgelopen week nog: een sd-kaart met trouwfoto's. Binnen een paar uur waren er veel mensen die lieten weten de mensen te herkennen en was de kaart bij de eigenaar terug. Ik zou deze manier eerst proberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100