Kan ik zonder rijbewijs op zak rijden in de VS?

Ik vertrek a.s. zondag naar familie in New York. Nu ben ik mijn rijbewijs verloren.
Als ik word aangehouden kunnen ze mijn Nederlandse rijbewijs natrekken?

Toegevoegd na 23 uur:
Ok antwoord is duidelijk ik huur wel een chauffeur in aangezien ik inderdaad niet de Sjaak wil zijn! Bedankt allen voor de uitleg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan niet, je moet je rijbewijs kunnen tonen in Amerika. Als u in Amerika wilt autorijden heeft u een rijbewijs nodig. U kunt daarvoor gewoon uw eigen rijbewijs meenemen, deze wordt overal geaccepteerd als wettig rijbewijs. Om problemen te voorkomen kunt u ook een Internationaal Rijbewijs kopen bij de ANWB, maar deze is niet verplicht. Alleen als u langer dan 3 maanden in de VS verblijft hebt u een lokaal rijbewijs nodig. Uw eigen Nederlandse rijbewijs is nog steeds gewoon de eerste 3 maanden geldig, maar daarna moet u een (simpele) rijtest afleggen om zo in het bezit te komen van een rijbewijs van de staat waar u verblijft.

Bronnen:
http://www.allesamerika.com/reistips-ameri...

Nee, dat mag Absoluut niet! Daar komt bij dat een internationaal rijbwijs GEEN vervanging is van je huidige rijbewijs. Tevens niet verplicht (dus weggegooid geld). Mocht je worden aangehouden door oom agent, dan ben je zwaar de pineut. Bovendien krijg je, mocht je een auto willen huren, deze niet eens mee van de huurmaatschappij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100