hoe kan je het verschil tussen het nederlands en de nederlander zien in het frans?

Weet jij het antwoord?

/2500

De woorden zijn het zelfde, maar Nederlands is een bijvoeglijk naamwoord en Nederlander een zelfstandig naamwoord. Even een makkelijk uitleg voor als je niet kan ontleden (kan toch?): Zelfstandig naamwoord: woorden waar je de, het of een voor kan zetten (le, la etc.) Bijvoeglijk naamwoord: woorden die wat zeggen over het zelfstandig naamwoord. Voorbeeld: De rode auto (De) auto is een zelfstandig naamwoord. Rode (zegt iets over het zelfstandig naamwoord) is een bijvoeglijk naamwoord. Dus gewoon de zin van het frans naar het Nederlands vertalen en je bent erachter wat er word bedoelt!

Een Nederlander is: un Néerlandais Nederlands als in de taal is: le Néerlandais Je kan het verschil dus zien aan het lidwoord.

Het Nederlands (de taal) is in het Frans: le néerlandais. De Nederlander (mannelijke inwonder van Nederland) is in het Frans: le Néerlandais. Het verschil is in uitspraak niet te horen, maar in schrift te onderscheiden door de hoofdletter bij de Nederlander en de kleine letter voor het Nederlands. Ook Nederlandse als bijvoeglijk naamwoord is met een kleine 'n': le fromage néerlandais. Een Nederlandse (vrouwelijke inwoner van Nederland) is dan weer wel met een hoofdletter natuurlijk: une Néerlandaise.

Bronnen:
Prisma Pocketwoordenboek Nederlands-Frans...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100