Waarom vind je in hotels zelden washandjes bij het linnengoed?

Mijn vriend en ik hebben al regelmatig overnacht in hotels in allerlei Europese landen (Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen), maar telkens weer valt het me op dat je in de badkamer wel handdoeken, maar zelden of nooit washandjes aantreft. Is hier een reden voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook in Nederlandse hotels vind je zelden tot nooit washandjes. Ik denk dat een belangrijke reden is dat veel mensen het een heel onprettig idee vinden hun edele delen te soppen met een lapje waar al ik weet niet hoeveel andere mensen hetzelfde mee hebben gedaan. Zelfs als je weet dat het waarschijnlijk in de kookwas gaat is dat idee niet prettig. Ik besef dat iedereen ook de handdoeken gebruikt voor het afdrogen van het hele lijf maar daarbij kun je jezelf nog een beetje voor de gek houden dat je vast een ander stukje van de handdoek gebruikt.

Washandjes zijn een typisch Nederlandse uitvinding. In het buitenland vind je ze niet en ook in Nederland raken ze wat uit de mode. Mensen gebruiken een spons of gewoon hun handen. Vandaar dat een hotel dat niet als 'oudhollands' wil overkomen en een beetje wil 'meedoen' geen washandjes neerlegt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100