Welke hond is geschikt om te reizen?

Ik zou heel graag met een hond rond de wereld reizen, maar ik weet niet welke hond daarvoor geschikt zou zijn. Hebben jullie een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kunnen de meeste honden wel aan maar dat ligt allemaal aan de manier van opvoeden en gewenning. Je kunt niet zeggen van een ras die daar beter of slechter is. Een hond van een ras die makkelijk reist zou dat bijv niet aankunnen door de opvoeding en andersom.

Geen een hond is daar voor geschikt omdat in veel landen een dier wat uit een ander land komt eerst in quarantaine moet.

Ivana Even wat meer informatie graag. Ga je met eigen vervoer? Met vliegtuig of per fiets met aanhanger? Wil je een heel jaar weg of maar een paar maanden? Hel is belangrijk om tevoren je route uit te zetten en te vragen aan de diverse consulaten welke de eisen zijn voor invoer van een hond (injecties, quarantaine). Als kameraad en beschermer zou ik kiezen voor een waak en verdedigingshond, zeker als je eenzame gebieden opzoekt. Dat hoeft niet de grootste hond te zijn, maar wel een uit de waak- en verdedigingsgroep. Je slaapt dan ook rustiger, omdat een hond meer ruikt en voorvoelt dan een mens. Ik neem aan dat je een sportief figuur bent, anders kwam je niet op dit idee. En bij sportieve mensen horen sportieve honden, die niet terugdeinzen voor 40 km per dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100