Kan je de US betreden zonder terugvlucht?

met toeristen visum en registratie ESTA..

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zal wel moeten kunnen aantonen dat je het land weer gaat verlaten. Met een ESTA heb je overigens geen visum: een ESTA is een visa-waiver oftewel een vrijstelling van een visum. In ieder geval moet je binnen 90 dagen de VS weer verlaten. Bij aankomst zal de immigratie-officer je van alles vragen over je bezoek aan de VS: hoe, waar, waarom én hoelang je gaat blijven. Als je hier geen duidelijk antwoord op hebt, kan het wel eens een lang en vervelend gesprek worden (met uiteindelijk de kans dat je niet wordt toegelaten en dus met de eerste vlucht weer retour kan). Met een retourvlucht is het voldoende duidelijk dat je niet van plan bent om te blijven, maar een doorreis naar bijv. Canada of een boottocht (cruise) is ook afdoende.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100