Mijn reisverzekering dekt geneeskundige kosten wereldwijd. In Mexico moet je deze kosten enkel contant betalen. Ik ben niet rijk. Wat is de oplossing?

Ik overweeg een Mexico-vakantie. Als ik daar toevallig geneeskundige kosten maak, moet ik ze enkel contant betalen. Het kunnen flinke bedragen zijn. Maar ik ben niet rijk. Weet iemand een oplossing? Dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Contant betekent meestal niet dat je echt met de briefjes geld klaar moet staan. Een pinpas of creditcard kan meestal ook. Een creditcard zit een maximum aan en zit soms bij een betaalrekening. Ook via bv ANWB of andere organisaties kun je dit goedkoop of soms gratis aanvragen.

Geen geneeskundige kosten maken of niet op vakantie gaan :) Even serieus: verwacht je van tevoren dan dat je medische hulp nodig hebt op vakantie? Dan: als je kosten zo buitensporig hoog worden wegens bijvoorbeeld ziekenhuisopnamen, dan springt de verzekering wel eerder in. Meestal gaat het om kleine dingen. Ik had destijds in Argentinie een dokter nodig in verband met een heel hardnekkige verkoudheid (meer dan de helft van de reisgroep had er last van). Deze kosten bedroegen iets van 50 Euro, dat was uiteraard te overzien. Je kunt uiteraard een creditcard aanschaffen, dan worden je kosten in eerste instantie van de kaart gehaald en is de kans aanwezig dat je na thuiskomst in overleg met de bank en je reisverzekering wel een regeling kunt treffen. Mocht je trouwens medische kosten maken, dan moet je ze na thuiskomst eerst doorsturen aan je zorgverzekering. Het deel dat door de zorgverzekering niet vergoed wordt, dan wordt dan weer door je reisverzekering vergoed. Hoe dan ook: Fijne vakantie!

Enige wat je kunt doen is niet in het ziekenhuis belanden daar. Ik heb het zelf meegemaakt in Oostenrijk, of ik even 500 euro wilde aftikken in de kliniek. Helaas moest dat ter plekke, maar had ik wel genoeg om dat te doen. Waarschijnlijk kan er wel wat geregeld worden als het echt noemenswaardige bedragen zijn. Geen enkel weldenkend mens gaat er van uit dat u opeens even duizenden euro's kunt ophoesten voor een behandeling. Bel anders uw verzekeraar eens op, misschien kunnen die daar uitsluitsel over geven.

Een reisverzekering heb je via je zorgverzekeraar al voor een paar tientjes afgesloten. De grootste kosten zullen dan ook in het buitenland gedekt worden. Het is overigens echt aan te raden, je kan beter een paar tientjes meer betalen dan dat je daar iets ergs overkomt en je de komende vijf jaar aan het afbetalen bent!

Bronnen:
http://www.studentenzorg.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100