Heeft iemand ervaring met het reizen door de Verenigde Staten en dan bedoel ik het westen?

We willen reizen met een gewone auto en dan van het ene naar het ander hotel/motel. (Dus niet met een camper) Hebben jullie tips, adviezen of ervaringen? Dan hoor ik dat graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ontzettend veel ervaringen opgedaan tijdens meerdere reizen, zowel per auto als per motorhome in hotels, motels en campgrounds. Heb heel veel info gekregen van familie in Amerika ;), maar o.a. ook via diverse nieuwsgroepen. Als je gerichte vragen hebt kun je me het beste een pb sturen, het antwoord kan ik dan eventueel toevoegen aan dit antwoord zodat andere GV-ers hier ook hun voordeel mee kunnen doen. Laat maar horen!

Chek de link http://www.paci.nl/californie_en_amerika/selfdrives/bestofthewest.html

Ik heb er zelf een jaar gewoond en later ook nog bijna 2 maanden op rondreis geweest! Hier een paar ervaringen van mij en (leuke) ideeën. Als je naar Grand Canyon gaat, maak dan een stop in Las Vegas, als je dan vanaf Las Vegas naar de Grand Canyon rijdt, kom je over de Hoover Dam, daar zou ik echt stoppen, heel indrukwekkend. De Hoover Dam ligt op de grens van Nevada en Arizona, er is 1 uur tijdsverschil dus je loopt over de tijdsgrens heen (op zich wel grappig, ook aangegeven met klokken aan beide kanten van de dam). http://en.wikipedia.org/wiki/Hoover_dam Verder is er natuurlijk Disneyland, Universal Studios. Een ijshockey wedstrijd (Anaheim Ducks of Los Angeles Kings) of een basketbal wedstrijd (Los Angeles Clippers of Los Angeles Lakers) bijwonen is ook leuk. Qua parken is er nog Yosemite National Park, Joshua Tree National Park. http://en.wikipedia.org/wiki/Yosemite_National_Park http://en.wikipedia.org/wiki/Joshua_Tree_National_Park In San Fransisco is de "Golden Gate Bridge" natuurlijk het bezoeken waard! http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_gate_bridge Ook Hearst Castle (foto) is waanzinning mooi. Ben er zelf ook geweest, daar in de buurt ligt Pismo Beach, daar hebben we quads gehuurd en lekker 2-3 uur door de duinen crossen! http://en.wikipedia.org/wiki/Hearst_castle http://www.sandhighway.com/ Bubblegum Alley is ook leuk om eens gezien te hebben (San Luis Obispo). http://en.wikipedia.org/wiki/Bubblegum_Alley Het hangt er helemaal vanaf wat voor interesses je hebt, er is in ieder geval genoeg te doen! Heel veel plezier!

Onze eerste reis in de VS was van San Francisco - Los Angeles. Daar hebben we 15 dagen over gedaan. Neem vooral de tijd om rond te kijken en dan bedoel ik niet alleen vanuit de auto terwijl je zoveel mogelijk km's probeert te maken. We hadden via het reisbureau vouchers voor hotel/motelovernachtingen gekocht. Die hebben we allemaal bij thuiskomst weer teruggegeven. Het is eenvoudiger om aan het eind van de dag een goed motel te vinden dan te moeten zouken naar een speciaal bij het voucher-systeem aangesloten hotel. Maak ook van tevoren een lijstje met bezienswaardigheden die op je route liggen.

Is heel goed te doen met de auto. Er zijn mega veel hotelketens zoals Motel 6, Days Inn, Choice hotels waar je zonder van te voren te boeken goed terecht kan. Deze hotels zijn vaak gevestigd net langs de snelweg, erg makkelijk te vinden. Een echte aanrader is Bryce Canyon, vonden wij het mooiste park, daarna Grand Canyon. Wij hebben een aantal reizen naar USA geboekt via Exit-reizen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100