Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de nationaliteit van een curacaoenaar na 10-10-10?

Op 10-10-10 is curacao maakt geen deel meer uit van de koninkrijk der nederlanden. Wat staat er straks in het paspoort van een curacaoenaar?

Toegevoegd na 5 minuten:
Wat gebeurt er dus als een curacaoenaar met een nederlands paspoort deze moet verlengen? Wordt de nationaliteit dan curacaoenaar ipv nederlander?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Vakantie
11.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het enige wat ik kan vinden is bijgevoegde link, Rijkswet op het Nederlanderschap. Bovenin staat daar dat dat KB actief is op 20 januari 2011, echter onderin staat dat het wetstekst stamt uit 1984.
Artikelen 7 en 8 zijn van toepassing op deze situatie, en waarschijnlijk ook artikel 29.
Samengevat als antwoord op deze vraag: De nationaliteit is nog altijd de Nederlandse, mits deze persoon voorafgaand aan de wijziging minimaal 3 jaar op Nederlandse (of NA) bodem verbleef etc. etc. Dit zal als zodanig op een nieuw uitgegeven Nederlands paspoort worden vermeld.

Het is onhandig dat overheidsinformatie sites hier verder geen concrete informatie over geven, buiten deze wetstekst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

10 oktober 2010 is inmiddels al een jaar geleden. Iemand van Curaçao zal dus de Curaçaose nationaliteit hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
dan is je nationaliteit Yu korsou
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ook al ben je yiu di tera, je was en je blijft gewoon Nederlander. Net als de Arubanen altijd al waren sinds de s
Status Aparte.
Curaçao is op 10 oktober 2010 een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden geworden. Het Koninkrijk bestaat nu uit een Europees deel (hetgeen we Nederland noemen), Arabu, Curaçao en Sint Maarten. In deze landen wordt het Nederlandse paspoort verstrekt. Inwoners hebben dus de Nederlandse nationaliteit.

Omdat het paspoort ook het paspoort van de Europese Unie is, woont men op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius niet in Europa, maar hebben zij wel dezelfde rechten als zij die in het Schengengebied wonen.

Je veronderstelling dat Curaçao dus geen deel meer uitmaakt van het Koninkrijk is dus onjuist, waardoor de rest van je redenering ook mank gaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het zelfde als bij de Arubanen sinds de Status Aparte: je bent Nederlander. Korsou is 'een land binnen een land' geworden. Voor het paspoort maakt dat niks uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding