Vanaf hoe oud ben je verplicht je paspoort te laten zien als je bijv. op reis gaat?

Wij gaan op vakantie, maar we willen weten of ik en mijn zusje (13 & 10 jaar) een paspoort nodig hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als jullie bij de ouders in het paspoort staan, en zij reizen mee, dan mag je tot je 14e met hun mee. Daarna moet je zelf een paspoort hebben. Overigens: Sommige landen verwachten al op jongere leeftijd een eigen paspoort om je in het land te laten; zie http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identificatie/vraag-en-antwoord/wanneer-heeft-mijn-kind-een-eigen-paspoort-of-identiteitskaart-nodig.html

Vanaf je vijftiende dien je een eigen paspoort te hebben tot die tijd mag je bijgeschreven staan bij de ouder of ouders als die het gezag over je hebben. Let wel op! in sommige landen dien je jonger een paspoort te hebben, je doet er dus goed aan eerst navraag te doen aan het land waar je heen wil reizen.

Ja dat is meteen al vanaf geboorte. Of een id kaart is voor de meeste landen in europa ook voldoende. Tot je 15e mag je ook zijn bijgeschreven in het paspoort van je ouders. Maar dit word in juli? 2012 afgeschaft.

Als jullie gaan naar een land buiten de EU en jullie reizen zonder jullie ouders is het noodzakelijk dat jullie zelfstandig een paspoort dienen te hebben. Gaan jullie ouders mee is het noodzakelijk dat jullie in het paspoort van jullie ouders zijn bijgeschreven. Binnen de EU is een ID.kaart (helaas niet meer gratis) benodigd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100