is het strafbaar als een campingbeheerder mijn eigendommen weg gooit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij een plek hebt gehuurd en netjes je huur betaalt en niet te veel rotzooi maakt en je aan de regels houdt en de huur is niet opgezegd etc. etc. ja dan moet de campingbeheerder van jouw spullen afblijven. Maar meestal is er meer aan de hand...

Is niet zomaar te beantwoorden. Indien jij voor een langere periode (meer dan een jaar) geen staangeld hebt betaald en de waarde van de goederen lager is dan het staangeld heb je weinig houvast. Is het staangeld normaal voldaan of loop je niet meer dan een jaar achter met de betalingen is het diefstal / verduistering en kan er een procedure tegen de campingeigenaar opgestart worden.

zelfs als je je stageld niet betaald moet hij aangetekend melden dat je spullen moet weghalen, hij kan en mag wel je plaats leeghalen en ergens stallen zodat hij je plaats weer kan verhuren. Maar als de deurwaarder je de kans heb gegeven om te betalen en je doet dat niet dan mag het weer wel. Als het gaat om losliggende spullen om je caravan lees dan even de voorwaarden of huishoudelijke regelement wat daar in staat.

In beginsel zou je zeggen dat de campingbeheerder zich strafbaar maakt aan vernieling, 350 wetboek van strafrecht. ( geen diefstal of verduistering, omdat vernieling letterlijk spreekt over 'wegmaken'.) Gaat het er wel om dat de campingbeheerder dit opzettelijk en zonder jouw toestemming doet. Maar goed, zoals diegene die hiervoor geantwoord hebben al aangeven: we weten niet wat er hiervoor gebeurd is en wat de aanleiding was. Mocht er geen aanleiding zijn, zou ik zeker adviseren om aangifte te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100